ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο Brexit και διεθνή θέματα

Συνάντηση Παπανδρέου - Μπλερ

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Σαντορίνη, με τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.
Greek government announced a second round of austerity measures

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία προγραμματίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από το δημοψήφισμα που οδήγησε στο Brexit, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, καθώς και τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Επίσης, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην οικονομία, στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σ´ ευχαριστώ φίλε Ν. ΑΝτωνατε ,
  Δείχνεις οτι εσύ και τα ξέρεις και θυμάσαι τα γεγονότα πολύ καλύτερα από μένα .
  Ετσι οι αντικειμενικές σου παρεμβάσεις σου εδώ βρίσκουν τον στόχο στο κέντρο του.
  Είθε και αλλοι Δημοκράτες να εμπλουτίσουν την συζήτηση μας σε τούτο εδώ το φιλόξενο Φόρουμ .
  Έχουμε καθήκον ,νομίζω , να δείξουμε στους νέους μας , παιδιά που μολις ανέκτησαν ή θα πάρουν σύντομα το δικαίωμα της ψήφου τους , οτι υπάρχει και Όραμα και Ελπίδα για το μελλον τους
  Ballot (ψήφος ) αντί για bullet (βόλι) λεν οι Αμερικανοί! Το υιοθετώ λοιπόν και ψηφίζω
  ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .

 2. Δημοσθένη Ωραια τα λες για τον Γιώργο.
  Οι νέοι πρέπει να μάθουν ότι αυτός δηλ.Ο Γιώργος δημιούργησε και την ΓΓ.Νέας γενιάς.Καθώς και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.Αλλά είναι ο μόνος που είπε την φράση «Πράσινη ενέργεια»Για μια χώρα την Ελλάδα που διαθέτει ότι χρειαζεται από ήλιο αέρα θάλασσα.Και αν πρόσεξες έπαψε πλέον να γίνεται λόγος.Φαίνεται ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα.

  • Σ´ευχαριστώ φίλε Αντωνάτε ,
   Εσύ δείχνεις οτι κατέχεις και θυμάςαι τα γεγονότα πολύ καλύτερα από μένα.
   Ας παρουσιαστούν εδω και άλλοι που ξέρω οτι ξέρουν .
   Ετσι ίσως θα μάθουν και τα νεα παιδιά που αύριο θα βρεθούν με οπως λεν οι Αμερικάνοι με ενα ballot (ψηφοδέλτιο) αντι για bullet ( βόλι ) και θα το ρίξουν εκεί που πρέπει , για το Ίδιο τους το μελλον !

 3. Αεικίνητος και ενεργός ο Παπανδρέου παίρνει γνώμες και γνώσεις από ολων των ειδών και παρατάξεων αντιπροσώπους και μορφώνει μια σφαιρική εικόνα της διεθνούς πολιτικο-οικονομικό -κοινωνικής σκηνής.
  Δεν ειναι τυχαίο οτι μεταφράζει και εφαρμώζει τις ιδέες αυτές σε προοδευτικές πολιτικές τίς οποίες προσφέρει αφιλοκερδώς και δίχως ανταλλάγματα για εξουσίες ή , καρεκλες !
  Απλώς σκοπός του ειναι η πρόοδος με δικαιοσύνη , στην πολικατοικία , στην γειτονιά , στο χωριό , ή την πόλη . Στην χώρα και στην οικουμένη .
  Εμείς του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ είμαστε υπερήφανοι γιαυτόν και τους στενούς του συνεργάτες του.
  Τους τιμάμε και θα τους ψηφίσουμε στις ειπωμένες Εκλογές γιά να ακούγεται η φωνή τους και στην Ελληνική Βουλή που στερείται τέτοιων καθαρών φωνών .

  • Αναλογίζομαι τις προοδευτικές καινοτομίες που έχουν εισχωρήσει στην πολιτική ζωή του τόπου μας από την νεαρή ακόμη ηλικία του πρωην πρωθυπουργού Γιωργου Α.Παπανδρέου,
   ακριβώς χάριν της αφωσιωσής του στα κοινά και της αγάπης του στην Δημοκρατία με δικαιοσύνη για όλους .
   Θα ήθελα μάλιστα να τις μεταφέρω αν μπορώ ,μερικές που θυμάμαι, μέσω του περιορισμένου τούτου εδώ χώρου ( ελεύθερου και φιλόξενου forum ) στους νέους ανθρώπους της σημερινής μας ταλαιπωρημένης συγκυρίας.
   Σε αυτούς π.χ. που θα πρωτοψηφίσουν στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές και σίγουρα θα θελήσουν να διαπεράσουν την προπαγάνδα , τις βρισιές , το μίσος και την λάσπη , την περισσότερη που εχει «βιομηχανοποιηθεί » από τα ειδικά συμφέροντα που πολέμησε με σθένος καθόλη την διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Επίςης των εθελοντικών του υπηρεσιών από νεαράς ηλικίας .
   Το Διαδίκτυο, που ειναι και ενα από τους αγαπημένους του τρόπους μάθησης , το οποίο σε σας τους νέους υπάρχει τώρα πλουσιοπάροχο , μπορεί να σας βοηθήσει να διαλευκάνετε την αφοσιωμένη του ενασχόληση στα κοινά με πάθος.
   Για παράδειγμα θα σας αναφέρω οτι ακριβώς μετά την απελευθέρωση μας από την σκλαβιά της χούντας των Συνταγματαρχών ο νεαρός Γιώργος Παπανδρέου , φοιτητής ίσως ακόμη , ανέλαβε την καμπάνια να απελευθερώσει και να νομιμοποιήσει την ελεύθερη ραδιοφωνία.
   Έφτασε να πάει κόντρα και στον πατέρα του τότε, βοηθώντας τον Μηλτιάδη Εβερτ να συσταθεί ο «Δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας » . Ναί , ο 9,84 στα fm …
   Μέχρι τοτε οι πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ήσαν παράνομοι και οι χειριστές τους , νεαρά παιδιά , μεχρι που φυλακίζονταν για τις πρωτοποριακές τους «αταξίες » …
   … Οταν παλι σαν υπουργός παιδείας στην Κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ και σε μιά συζήτηση της Βουλής για τα σχολικά βιβλία παρουσίασε το πρώτο I-pad , όλα το ΜΜΕ και οι καλοθελητές των συμφερόντων το » έθαβαν » γιατι ηταν λεει αμερικανάκι ……
   Ακόμη τότε , δεν υπήρχαν έξυπνα τηλέφωνα και για να πάρεις απλό τηλέφωνο στο. Σπίτι σου από τον κρατικό ΟΤΕ έπρεπε κάνοντας αίτηση να περιμένεις μερικούς μήνες , αν οχι χρόνια.
   Ψαξτε λοιπόν στο διαδίκτυο νεαροί μου φίλοι , σεις που αύριο θα ψηφίσετε για πρώτη φορά και μάθετε «ποιός ειναι ποιός » σε τούτη την ταραγμένη μας εποχή που ο αγώνας για την πολιτική καρέκλα και την εξουσία γίνεται αδησόπητος.
   Μάθετε , οχι μόνον για τον ΓΑΠ αλλά και τους λίγους πιστούς συντρόφους του που τον ακολουθούν . Αυτούς που από την ΒΑΣΗ , από την αρχή και με ηθικές αρχές δημιούργησαν το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .
   Ίσως πεισθειτε οτι αξίζουν την ψήφο σας για να μεταφέρουν και τα δικά σας οράματα , την δική σας φωνή στην Ελληνική Βουλή.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.