ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο το μεσημέρι στο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα-Παπανδρέου για αναθεώρηση-εκλογικό νόμο

Με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προβλέψεις του νέου εκλογικού νόμου, αλλά και να συζητήσουν για την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα γίνει δεκτός αύριο το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό και επί τάπητος θα βρεθούν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο, αλλά και στο Σύνταγμα. Σημειωτέον ότι προ εβδομάδος, από την Τρίπολη, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υποστηρίξει ότι «πάντα ήταν υπέρ της απλής αναλογικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την γνώμη του πρώην πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ταχθεί υπέρ και της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών -κάτι που αποτελεί πάγια και σταθερή θέση του, ενώ μένει να φανεί τί θα πει για το όριο του 3% σχετικά με την είσοδο κομμάτων στη Βουλή. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τη γνώμη του αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Τσιπρας θα ζητησει την γνωμη του Γιωργου Παπανδρεου.Συγνωμη ποτε θα του ζητησει ?

 2. Ειμαι βέβαιος οτι το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ θα μεταφέρει μέσω του πρόεδρου και ιδρυτή του Γιώργου Παπανδρέου τις προσδοκείες,τα οράματα και τις ελπίδες της βάσης του από τους απλούς πολίτες, που είναι οι υποστηριχτές ή τα μελλη του στον Περωθυπουργό Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ.

  Αυτές οι πεποιθήσεις μας που ειναι αδιαπραγμάτευτες οταν αφορούν στις αλλαγές που εχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία μας γιά Ισότητα με δικαιοσύνη, διαφάνεια στα οικονομικά και τον χειρισμό της περιουσία του Δημοσίου, διαυγεια σε όλους τους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ και κυρίως για πρόοδο σε όλους τους τομείς του δημοσίου στις εφαρμογές του προς την κοινωνία μας.
  Προοδευτικά Πανεπηστήμια χωρίς χαλιναγώγηση και καταληψεις.
  Αξιοκρατία παντού, μηδέ εξαιρουμένης της Δικαιοσύνης που πρέπει να παραμένει ανεξάρτητη από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.
  Πραγματικές και ενεργές να γίνουν και οι υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές ,σαν το Συμβούλιο της ΡΑδιοτηλεώρασης ….

  Εκτός του εκλογικού νόμου που πολλοί από μας πιστεύουμε οτι πρέπει να ενσωματωθεί στο Συνταγμά μας ώστε να μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης κάθε φορά απο τους εκάστοτε δυνατούς εναντίον των αδύναμων και η ίδιας η αναθεώρηση του Συνταγματος μας να εμπεριέχει την κατάργηση του αρθούν 86 .

  Επίσης την όσο δυνατόν μεγαλύτερη θέσπιση των μονοεδρικών Βουλευτικών περιφερειών,ούτως ώστε οι εκλογείς να δύνανται να εκλέγουν ανεξαρτήτως κόμματος τους άριστους και όχι τους αρεστούς των ειδικών συμφερόντων ή των εκάςτοτε αρχηγών.

  Αν δεν τα ξέρει, δεν μπορεί , ή δεν θέλει να προσπαθήσει τα παραπάνω ο πρωθυπουργός, υπενθύμησέ του Πρόεδρε, οτι ΥΠΑΑΡΧΟΥΝ αλλοι που τα κατάφεραν, αλλά σκόνταψαν στην προδοσία που προήλθε οχι μονον εκτός αλλά και μέσα στα συνόρά μας.
  Θα εχει ακούσει κάτι , δεν μπορεί να ειναι εντελώς απληροφόρητος επι αυτού!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.