ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων για την οπλοκατοχή

Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη του Κογκρέσου εξακολουθούν ν΄ αντιστέκονται στις πιέσεις των Δημοκρατικών για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας αναφορικά με την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.
leukosoikos

Παράλληλα, προειδοποιούν για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Κόμμα, που είχαν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία τον προηγούμενο μήνα, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του νομοθετικού σώματος για 25 ώρες.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, απορρίπτουν νομοθετική πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για το αναφερόμενο ζήτημα, ενώ προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, ενώ φαίνεται ότι εισέρχεται σε μια περίοδο οξείας νομοθετικής αναταραχής, στον πολιτικό απόηχο των τραγικών εξελίξεων της 12ης Ιουνίου, στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν συναντήθηκε χθες με δύο Δημοκρατικούς που είχαν ηγετικό ρόλο στην καθιστική διαμαρτυρία.

Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο Τζον Λιουις από την πολιτεία της Γεωργίας, αλλά και τον Τζον Λάρσον από το Κονέκτικατ. Οι δύο αντιπρόσωποι είχαν δηλώσει ότι θα ζητούσαν από τον Ράιαν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για δύο νομοθετικές προτάσεις, αλλά έφυγαν από τη συνάντηση χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

“Η πορεία των εξελίξεων θ' αποφασιστεί από την πλειοψηφία κατά τις επόμενες ημέρες,” δήλωσε η εκπρόσωπος του Ράιαν, ΑσΛι Στρονγκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.