ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Σκουρλέτης: Θα φέρουμε τροπολογία για ρύθμιση της τιμής του φυσικού αερίου

Τροπολογία για την ρύθμιση της τιμής του φυσικού αερίου θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
skourletis

«Με βάση τον μέχρι τώρα ισχύοντα κανονισμό οδηγούμαστε σε μια κατάσταση, η οποία θα έλεγα οδηγούσε στη διαμόρφωση τιμών, οι οποίες ήταν ακραίες και προκλητικές. Εάν εφαρμόσουμε τον ήδη υφιστάμενο κανονισμό διαμόρφωσης των τιμών, θα πρέπει να υιοθετήσουμε αυξήσεις της τάξεως του 68%», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης επισημαίνοντας ότι η αύξηση «θα επιβάρυνε και τα νοικοκυριά, κυρίως όμως, θα επιβάρυνε την εγχώρια βιομηχανία που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο».

Παράλληλα θα είχε επίδραση υπέρ του αγοραστή του ΔΕΣΦΑ που είναι η «SOCCAR». Ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι η «SOCCAR» «θα έδινε 400 εκατ. για το 66% και θα είχε να λαμβάνει, για τα επόμενα χρόνια, το 66% των 829 εκατομμυρίων ευρώ».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, να «τινάξουμε στον αέρα» μέσα από τέτοιες παράλογες απαιτήσεις, την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή και να επιβαρύνουμε τα ελληνικά νοικοκυριά, τόνισε ο Π. Σκουρλέτης και ανακοίνωσε ότι «θα πάμε σε μια λελογισμένη αύξηση, η οποία να μην δημιουργεί προβλήματα και μάλιστα δεν θα γίνει αισθητή- αν λάβουμε υπ' όψιν μας, ότι οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου έχουν πέσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.