ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση

Σόου» αντί ουσίας η εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Φουλ» επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εκδήλωση για την παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων ενόψει Συνταγματικής Αναθεώρησης στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, στην οποία και επέλεξε να μην παραβρεθεί η Φώφη Γεννηματά.
fofi

Ο λόγος, το ότι η όλη εκδήλωση ερμηνεύθηκε στο ΠΑΣΟΚ ως ‘σόου’, την ώρα που οι απόψεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι γνωστές και επί των οποίων καλεί σε διάλογο.

«Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της. Επέλεξε ξανά το show από την ουσία», είπε η επικεφαλήςτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, δίνοντας τον τόνο της στάσης πουθα κρατήσει το κόμμα της στο εξής και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι στόχοείχε να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν.«Οδιάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετείο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικάπαιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τιςπροτάσεις μας για προοδευτικές καιτολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας», συνέχισε η πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την κυβέρνηση που έχει τους 50 βουλευτές που απαιτεί τοΣύνταγμα να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. «Ταυπόλοιπα εκ του πονηρού», κατέληξε. Τηνίδια ώρα, σε ένα προς ένα σχεδόν τα σημεία ομιλίας του πρωθυπουργού επέλεξε νααπαντήσει με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανέναν θεσμικό φραγμό πλέον και πωςυποτάσσει τα πάντα στις ανάγκες ενός «αδίστακτου οπλιτικού αντιπερισπασμού», οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να θυμίσει με νόημα ότι «η κυβέρνηση ωςσυνταγματικό όργανο μετέχει και μάλιστα πρωταγωνιστικά στην άσκηση τηςνομοθετικής εξουσίας, δεν μετέχει όμως στην άσκηση της αναθεωρητικής εξουσίας»,καθώς και ότι δεν έχει αρμοδιότητα να δαπανήσει δημόσιο χρήμα για να οργανώσει έναν‘δήθεν λαϊκό διάλογο»… Θυμίζειακόμα ότι το δημοψήφισμα δεν δύναται να αποκαταστήσει την αναθεωρητικήδιαδικασία κατά το άρθρο 110 και πως «στην ελληνική συνταγματική τάξη, ο λαόςμετέχει στην αναθεωρητική λειτουργία δια των εκλογών που παρεμβάλλονται μεταξύπρώτης Βουλής που διαπιστώνει την ανάγκη αναθεώρησης και δεύτερης Βουλής πουσυντελεί την αναθεώρηση. Οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά και στο περιεχόμενο των εξαγγελιών Τσίπρα,κάνοντας λόγο για απόπειρα αποδιάρθρωσης της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καιτου δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας και του κράτους-δικαίου.Καταγγέλλει «εργαλειακή θεοποίηση» του δημοψηφίσματος, με την κοινωνία ναμετατρέπεται σε χώρο συλλογής υπογραφών, αλλά και «σιωπή» για τα πραγματικάκρίσιμα ζητήματα στην χώρα. «Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση το Σύνταγμαείναι ένα όχημα ευκαιρίας που θέλει να το χρησιμοποιήσει για να αποδράσει απόμία δυσάρεστη πραγματικότητα. Επιδιώκοντας μία συντεταγμένη υποχώρηση είναιέτοιμη να θυσιάσει τη συντεταγμένη πολιτεία», λέει, προειδοποιώντας ότι «δεν θατης το επιτρέψουμε»…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σόου του ΤΣΙΠΡΑ , σόου και της Φώφης που δεν εννοεί να απαλλαγεί απο τα βαρίδια που εφεραν το μεγάλο κόμμα του 44% στην αφάνεια .
    Τώρα να παίζ ηγετικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ οι Βενιζέλος και Θεοχαρόπουλος ειναι λιγάκι παράτερο.. Δεν βρήσκετε ;
    Οι εναπωμείναντες αριστεροί δίχως δόλο και ανταλλάγματα αριστεροί του πρωην ΠΑΣΟΚ , εχουν λόγο , σκοπό και όραμα στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .
    Εκφραστείτε φιλοι μου , να τους δείξουμε οτι είμαστε πολλοί και αγνοί .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.