Neo

Στα… νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ ο Γλέζος!

Όσοι είδαν τον κατάλογο που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ προ λίγων ημερών με τα νέα μέλη που εντάσσονται στην Ένωση Συντακτών, θα παρατήρησαν ότι το νέο όνομα στους νεοεισερχόμενους είναι ο Μανόλης Γλέζος.

Όχι, δεν πρόκειται για συνωνυμία και συνεπωνυμία. Ο Neo ρώτησε και έμαθε ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θέλησε, στα 94 του, να ενταχθεί στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Μάλιστα, ο Γλέζος πέρασε κανονικά από όλες τις διαδικασίες που περνούν οι νέοι δημοσιογράφοι: δηλαδή, έπρεπε να αποδείξει ότι έχει «κολλήσει» κάποια χρόνια δημοσιογραφικά ένσημα (πράγμα εύκολο, αφού έχει διατελέσει διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή») και φυσικά έδωσε και… προφορικές εξετάσεις. Έτσι, εδώ και μία εβδομάδα, ο Μανόλης Γλέζος έχει στα χέρια του την ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών, κάνοντας για μία ακόμη φορά τους πάντες να τον θαυμάζουν για το κουράγιο και τη δύναμή του.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ε.Στ. 15:17 08/07/2016

  Άντε, τον Σεπτέμβρη και στο Erasmus ο Γλέζος!

 2. NMan. 11:11 08/07/2016

  Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος…

  … δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων…
  Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης».

  «Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού.

  Σύμφωνα με…
  τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.

  «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

  «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας», τόνισε.

  «Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, η δική μας κυβέρνηση δεν δικαιούται να αποδεχθεί και δεν θα αποδεχτεί παραχωρήσεις στις ιδρυτικές αξίες και αρχές της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

  Παράλληλα, επανέλαβε ότι σκοπεύει να «πρωτοτυπήσει» και να μην ακολουθήσει την παράδοση που είχε δημιουργηθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έπραξαν.

 3. ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ…

  Θέλουν ή δεν θέλουν…φτύσιμο..??
  Οι ΤσιπροΚαμμένοι..??
  Οταν η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν την πώληση του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης με τίμημα που θα ξεπερνούσε τα 700.000.000 ευρώ, οι σημερινοί κυβερνώντας απειλούσαν Θεούς και δαίμονες, μιλούσαν για προδότες και ειδικά δικαστήρια και για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου αντί πινακίου φακής..
  Χθες ανακοινώθηκε μετά θριαμβολογιών και τυμπανοκρουσιών πως ο Αστέρας πουλήθηκε σε κοινοπραξία αραβικών συμφερόντων..
  Πόσο λέτε..??
  Μόλις 400.000.000 ευρώ και μάλιστα σε δόσεις..
  Τώρα τους πας σε ειδικό δικαστήριο…
  ΣΧΟΛΙΟ: μια απάντηση, έστω και ‘’χαμένη’’ για την ιδεολόγο κόρη του κ.Μπαλαούρα.
  Ίσως αυτά είχε στο νού του και ο Αλέξης και ‘’τιμωρεί’’ το κεφάλαιο και την αδικία με χουντοαριστερά ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας, ώστε να υπάρξουν ‘’νέοι’’ καπιταλιστές –ιδιοκτήτες, που θα θρέψουν ..ιδεολογικά, τόσο τους εντός του Κορυδαλλού , όσο και τους εκτός εγκληματίες κουκουλοφόρους ,που «αγωνίζονται» για την συντήρηση του αν-ιδεολογικού τους αντεργατικού κατεστημένου.
  Αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από «τέτοιους ..ήρωες» !!!

  • Ν. Βράχος: Ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο, πολλά υγρά, air condition και όχι βόλτες τα μεσημέρια. Σε κάθε περίπτωση να αναζητείτε τη δροσιά.
   Καλοκαίρι είναι, θα περάσει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.