ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το μέλλον της Κεντροαριστεράς…

Στα τέλη Αυγούστου η συνάντηση Φώφης - Σταύρου

Στα τέλη Αυγούστου προγραμματίζεται να γίνει η συνάντηση των επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, όπως αποφάσισαν οι δύο τους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, στον απόηχο της κατάθεσης στα γραφεία τους του πορίσματος της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.
fofistavros

Μπορεί όμως οι ηγέτες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού να κανόνισαν να τα πουν από κοντά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, αυτό όμως δεν σημαίνει καθόλου ότι ως τότε δεν θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές μεταξύ των δύο κομμάτων, προκειμένου να ξεπεραστούν τα ‘αγκάθια’ που παρατηρούνται στα οργανωτικά θέματα αναφορικά με το μέλλον της παράταξης που εκπροσωπούν. Στην πραγματικότητα, οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο πιο χαμηλόβαθμων στελεχών των δύο κομμάτων ξεκινούν αύριο κιόλας, προκειμένου η συνάντηση των δύο αρχηγών να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ναυαγίου στην κοινή τους προσπάθεια για ανασυγκρότηση του χώρου. Έτσι,όταν εκείνοι καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, θα μένει να καθοριστεί το τελικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για το μέλλον της προσπάθειας δημιουργίας του τρίτου πόλου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τα στελέχη που θα φέρουν την ευθύνη των ενδιάμεσων διαβουλεύσεων μένουν να αποφασιστούν σήμερα, τουλάχιστον όσον αφορά στην Χαριλάου Τρικούπη,όπου και συγκαλείται σύσκεψη για το θέμα. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι θα συμμετέχουν όσοι έλαβαν μέρος στο πολιτικό σκέλος των επαφών και όλο το προηγούμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Τσιόδρας -που υπήρξε και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων- από το Ποτάμι.

Μέχρι αυτή την ώρα πάντως, η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συνέχεια, μιλά για Συνδιάσκεψη τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και κινήσεων του χώρου που μετέχουν στο εγχείρημα, προκειμένου να διασφαλιστεί μία πρώτη συμφωνία σε προγραμματική βάση, και εκλογή αρχηγού από τη βάση αμέσως μετά, εντός δεκαπενθημέρου. Αντίθετα, στο Ποτάμι εκτιμούν ότι η εκλογή αρχηγού από τη βάση θα πρέπει να προηγηθεί, με τη διαφορά ότι όποιος εκλεγεί, θα δεσμεύεται να οδηγήσει τον νέο πια φορέα του χώρου σε συνέδριο μέσα σε εύλογο πολιτικά χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.