ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε εδώ φωτογραφίες…

Στην Αλικαρνασσό «έκλεισε» τις εργασίες του το Συμπόσιο της Σύμης

Στο Μπόντρουμ (σ.σ. Αλικαρνασσό) της Τουρκίας ταξίδεψαν για το ‘κλείσιμο’ των εργασιών του φετινού Συμποσίου της Σύμης, που πραγματοποιήθηκε στην Κω, οι διεθνείς καλεσμένοι του Γιώργου Παπανδρέου που βρέθηκαν στο νησί του Αιγαίου για το πενθήμερο 10-14 Ιουλίου.
symposio-symis

Αυτή ήταν και η πρώτη κίνηση «συμφιλίωσης» των δύο πλευρών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων, της Κω και του Μπόντρουμ.

Τον πρώην πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες στο Συμπόσιο της Σύμης υποδέχθηκε στην μαρίνα της Αλικαρνασσού, πλήθος κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι πλησίασαν τον Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του να φωτογραφηθούν μαζί του.

002

006 003

Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα κέντρισε το ενδιαφέρον και ενός «πλανώδιου καλλιτέχνη», που τον κάλεσε προς το μέρος του για να του φτιάξει ένα αναμνηστικό από γυαλί, προκαλώντας τον θαυμασμό όσων τον παρακολουθούσαν.

007 009

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ‘φίλοι’ του είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστορικά εκθέματα στην Αλικαρνασσό, δεχόμενοι την φιλοξενία και την ξενάγηση των ντόπιων.

010

Στο «κλείσιμο» των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης, μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρώην αρχηγός των Εργατικών στην Αγγλία Εντ Μίλιμπαντ (σ.σ. στην φωτογραφία, αριστερά του Γιώργου Παπανδρέου), ο Δήμαρχος του Μπόντρουμ Μεχμέτ Κοτσαντόν (σ.σ. απεικονίζεται με το μικρόφωνο), ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Ουμούτ Οράντ (σ.σ. αριστερά στην φωτογραφία) που αναφέρθηκε στην ομιλία του και στον Ισμαήλ Τζεμ και η εκλεγμένη στην τοπική Βουλή του Όρεγκον Αλίσια Κένυ Γκάιαρ (σ.σ. δεξιά στην φωτογραφία). Την παράσταση, δε, έκλεψε η Σύρια Καθηγήτρια στο LSE Ρίμα Τουρκμάνι (σ.σ. με το πορτοκαλί φόρεμα), που προκάλεσε συγκίνηση όταν αναφέρθηκε στον πατέρα της που έχει επιλέξει να ζει ακόμα στη Συρία, ως το τέλος του πολέμου ή το …δικό του.

013 012

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.