ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ της ανακεφαλαιοποίηση από τον ESM

Στουρνάρας: Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές - Λιγότεροι φόροι

Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές για λιγότερα φορολογικά μέτρα προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος σε νέες του δηλώσεις είπε ότι ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων έχουν γίνει ορατά και αποτυπώνονται στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.
stournaras

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην παρουσίαση του βιβλίου «European Banking Supervision: The first eighteen months» ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο Μνημόνιο θα μπορούσε εν τέλει να λάβει η χώρα, αν γενικεύονταν το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Όπως εκτίμησε ο διοικητής της ΤτΕ, αν περισσότερες επιχειρήσεις εφοδιάζονταν με μηχανήματα POS, θα μπορούσε να επιτευχθεί ικανή αύξηση εσόδων, ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τάχθηκε επίσης υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM. Όπως υποστήριξε, μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση, ωστόσο, όπως είπε, επικράτησαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στη Τράπεζας Αττικής, ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι διαθέτει σήμερα από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.