ΚΟΣΜΟΣ

Μία από τις πιο φονικές στο Ιράκ

Στους 250 οι νεκροί από την επίθεση στη Βαγδάτη

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε πολυσύχναστη συνοικία της Βαγδάτης από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους, ενώ προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό άλλων 200, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.
bagd

Η ιρακινή υπουργός Υγείας Αντίλα Χαμούντ έκανε λόγο για 250 νεκρούς, ενώ ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν ότι ο απολογισμός της επίθεσης, που ήταν μια από τις φονικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, είναι ακόμη βαρύτερος.

Η Χαμούντ διευκρίνισε πως αναλύσεις του DNA είναι απαραίτητες για να ταυτοποιηθούν σχεδόν 150 σοροί που έχουν απανθρακωθεί και η αναγνώρισή τους είναι αδύνατη. Η διαδικασία αυτή θα πάρει 15 έως 45 ημέρες, σύμφωνα με την υπουργό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο όχημα που εξερράγη σε πολυσύχναστο δρόμο της Καράντα, μιας εμπορικής συνοικίας όπου ζουν κυρίως σιίτες και στην οποία συρρέει πολύς κόσμος πριν από τις γιορτές του τέλους του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.