ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι Γερμανός, έχω υποστεί 7 χρόνια ψυχολογική βία» φώναζε ο μακελάρης

Ελληνας μεταξύ των θυμάτων του Μονάχου, σύμφωνα με την ΕΡΤ

Ανάμεσα στα θύματα του δολοφονικού αμόκ του μακελάρη του Μονάχου βρίσκεται και Ελληνας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. Η  αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κανενός είδους ενδείξεις για θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα για την πράξη του 18χρονου Ιρανογερμανού Nτάβιντ Σ.  

Το ARD μετέδωσε ότι τα 8 θύματα της χθεσινής ένοπλης επίθεσης είναι ηλικίας 14-21 ετών και μια γυναίκα 45 ετών.

Όπως μεταδίδεται από τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν έρευνες οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας (SEK). Στο αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο πατέρας του δράστη.

Ένα βίντεο διάρκειας μόλις 45 δευτερολέπτων, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και γυρίστηκε από ένα άλλο πιο ψηλό γειτονικό κτίριο δείχνει -σύμφωνα και με την αστυνομία- τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο σε ένα πάρκινγκ. Ο ένοπλος δράστης ακούγεται να φωνάζει μεταξύ άλλων : «Eίμαι Γερμανός. Σταματήστε τη λήψη». Λέει επίσης πως είναι ένας από τους μεγαλωμένους σε «περιοχή επιδομάτων ανεργίας», ότι έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, ότι υπέστη mobbing και θα «σας καθαρίσω όλους».

Ο ένοπλος ουρλιάζει σε άψογα γερμανικά: «Εξ αιτίας σας έχω υποστεί επί 7 ολόκληρα χρόνια ψυχολογική βία (mobbing) και τώρα πρέπει να αγοράσω ένα όπλο για να σας καθαρίσω όλους». Όταν ο άντρας με το βίντεο τον βρίζει «βρωμοξένο», εκείνος απαντά «Είμαι Γερμανός. Σταμάτα το βίντεο. Γεννήθηκα εδώ (...δεν ακούγεται καθαρά) σε περιοχή επιδομάτων ανεργίας (…δεν ακούγεται καθαρά)… νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο (...δεν ακούγεται καθαρά) και δεν έχω κάνει τίποτα».
Στο σημείο αυτό σταματά η εικόνα, ακούγονται οι σφαίρες, άνθρωποι να ουρλιάζουν πανικόβλητοι και οι σειρήνες των περιπολικών. Το κινητό στρέφεται ξανά στο πάρκινγκ, ο ένοπλος είναι πάλι εκεί και πυροβολεί ξανά γύρω- γύρω. Μετά σταματά η λήψη.

Δείτε το βίντεο

Ο νεαρός, ο οποίος ενήργησε μόνος του, ζούσε, σύμφωνα με την Bild, στο προάστιο Μάξφορστατ με τους γονείς του, και γείτονάς του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ήδη χθες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάποιος φίλος του που ήταν συμμαθητής του έκανε λόγο για έναν «πραγματικά ήρεμο τύπο».

Στο μεταξύ, και ενώ η πόλη του Μονάχου ξαναβρίσκει τους κανονικούς τους ρυθμούς, αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή του εμπορικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση, καθώς και ο αντίστοιχος σταθμός του μετρό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιτόπου έρευνα της Αστυνομίας για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία.

Για το μεσημέρι έχει συγκληθεί και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. Σε αυτό, εκτός από τους κορυφαίους υπουργούς, συμμετέχουν και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, της Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος και της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα γεγονότα του Μονάχου.

Μακελειό στο Μόναχο: 10 νεκροί και 21 τραυματίες από την επίθεση 18χρονου Ιρανογερμανού

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.