Neo

Ταξίδια χωρίς όριο δαπανών για τους συνοδούς του πρωθυπουργού

Με τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, καταργείται το όριο κρατικών δαπανών για τους συνοδούς σε ταξίδια του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας.
tsiprastaxidi

Σύμφωνα με αυτήν «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ' έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

»Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Όπως σημειώνεται, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος της τροπολογίας, αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Η τροπολογία που εισήχθη εκπρόθεσμα, λίγη ώρα πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε: «Δεν είναι ότι δεν σέβεται τα κόμματα, αλλά δεν σέβεται το ίδιο το Κοινοβούλιο, διότι αυτό που έγινε προ ολίγου, δηλαδή να κατατεθεί μία τροπολογία στις 15.10 η ώρα για το προσωπικό που συνοδεύει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε;»

Στελέχη της ΝΔ συνέδεσαν το επείγον της τροπολογίας με το ταξίδι που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

twitter

in.gr

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όσο και να μου φέρνουν αναγούλα οι πολιτικές μανούβρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , όσο και να μου προξενεί εμετό η σκέψης της σύμπραξης του Λεβέντη σε αυτό το έκτρωμα λίαν προσεχώς, δεν θα μπορούσα να φανταστώ οτι με τετοια » φτωχομπινεδιάρικα » μέσα , αποφάσεις και νομοθετήματα συνεχίζει να πορεύεται ο Τσιπρας .
  Δηλαδή έγινε τόσο εμφανές οτι ο Τσιπρας δεν διαθέτει δραμι τσίπας.
  Δεν θα πρότεινα να μην τον ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές όσοι δεν τον εχετε καταλάβει , κάνετε οτι θέλετε .
  Εκείνο που θα πρότεινα στους νέους ψηφοφόρους που θέλουν να βάλουν μιά καινούργια αρχή στο ήθος της πολιτικής που πρέπει να υπάρχει στο μελλον για την χώρα και την απαλλαγή μας από την μιζέρια ειναι οτι υπάρχει ελπίδα και όραμα .
  Λέγεται ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και στις επόμενες εκλογές θα διεκδικεί να πει ορισμένες αλήθειες και μέσα στην Βουλή για να μαθευτεί επιτέλους οτι κατι δεν γίνεται σωστά στην χώρα μας , γιαυτό και είμαστε χρεωμένοι.
  Να δουν και να καταλάβουν οι ψηφοφόροι οτι τα παραδείγματα και οι συμβολισμοί πρέπει να ερμηνεύονται σωστά .
  Ενα παράδειγμα για σας ειναι οτι ο Παπανδρέου στην τελευταία του βουλευτική θητεία ζήτησε από το προεδρείο και το λογιστήριο της Βουλής να εκπίπτει ομισθός του τις ημέρες που ηταν εκτός Ελλάδος για ομιλίες του σε ονομαστά πανεπηστήμιατου κόσμου.
  Με τις πληρωμές δε στις ομιλίες του αυτές συντηρεί το Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου χωρίς να επιβαρύνει το κρατος .
  Που να καταλάβουν οι Τσιπροκαμένοι από τέτοια ;

 2. Ε.Στ. 9:40 28/07/2016

  Γιούρια στον ταβά με τα κουλούρια!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.