ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τραυματία τον Ρονάλντο!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία του Σάντος!

Γαλλία και Πορτογαλία διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο του Euro 2016 στο Παρίσι.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ή η ομάδα που κάνει τις περισσότερες ευκαιρίες, γνωστό αυτό. Συνέβη και στο Παρίσι στον τελικό του Euro. Η Γαλλία έκανε τις φάσεις, αλλά η Πορτογαλία νίκησε 1-0 στην παράταση και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της! Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.

Οι Πορτογάλοι νίκησαν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Χάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο από το 20' λόγω τραυματισμού και παίζοντας επί γαλλικού εδάφους μπροστά σε περίπου 65.000 Γάλλους.

Η Γαλλία έχασε πράγματι πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν και πίεσε ασφυκτικά. Αγγιξε το γκολ στο 92' όταν ο Ζινιάκ, μετά από υπέροχη κίνηση, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Πατρίσιο. Δεν έμελλε όμως να γίνει.

Στην παράταση η Πορτογαλία ήταν καλύτερη, πιο αποφασισμένη. Ο Γκερέιρο είχε δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης αλλά τη δουλειά την έκανε τελικά ο Εντερ στο 109'. Εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και 1-0 για τους Πορτογάλους. Στη συνέχεια τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Η ομάδα του Σάντος έκανε αυτό που είχε πράξει Ελλάδα το 2004. “Εκλεισαν” το σπίτι των διοργανωτών.

Πορτογαλία (4-4-2): Ρ.Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Αντ.Σίλβα (66' Μουτίνιο), Γ.Καρβάλιο, Ρ.Σάντσες (79' Έντερ). Ζ.Μάριο, Κρ.Ρονάλντο (25' Κουαρέσμα), Νανί

Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό (110' Μαρσιάλ), Γκριεζμάν, Παγέ (58' Κομάν), Ζιρού (78' Ζινιάκ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.