ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στην «Εφ. των Συντακτών»

Θεοδωράκης: Να επιδιώξουμε μια μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην κοινωνία

«Όχι πάντρεμα μηχανισμών αλλά πολιτική - πολιτική - πολιτική», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην "Εφημερίδα των Συντακτών" σχετικά με τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος που θα περιλαμβάνει όλες τις κεντρώες προοδευτικές δυνάμεις
theodor

Όπως πρόσθεσε: «Αυτό που λείπει είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Γι’ αυτό λέμε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ελάχιστη οργανωτική συμφωνία στην κορυφή και μια μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην κοινωνία. Να πει ο καθένας τις απόψεις του, τις λύσεις που προτείνει για την χώρα και ο κόσμος σε ανοιχτή ψηφοφορία να επιλέξει ηγέτη και θέσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς αρχηγισμούς και χωρίς μηχανισμούς» και προσθέτει: «Εννοώ κάτι εντελώς καινούργιο, δηλαδή, που θα έλκει εκτός από όλους αυτούς που είπατε και τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κρατούν απόσταση από τα σημερινά κόμματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών επανέλαβε τη θέση του ότι είναι «ανάγκη να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις media- τράπεζες- πολιτικοί» και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει όλη την εξουσία σε έναν υπουργό της. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών της. Ελπίζουμε να μην αντικαταστήσουμε τους "φίλους εργολάβους" με τους "κουμπάρους εργολάβους"».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών και το χειρισμό του ζητήματος από την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «είναι μία απόφαση που πρέπει να λάβει η ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις». «Και είναι άστοχες οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα περί "γρήγορης έκδοσης". Επιτέλους υπάρχουν και νομικά κείμενα και διεθνείς συμβάσεις. Ας μην παριστάνουμε όλοι τους πλημμελειοδίκες Αλεξανδρούπολης», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.