ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Το βίντεο των τζιχαντιστών που αποκεφάλισαν τον ιερέα

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δύο άντρες που ισχυρίζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία και στο στιγμιότυπο δηλώνουν πίστη στον αρχηγό του ISIS.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ Amaq μία ημέρα μετά την εισβολή των δύο αντρών σε εκκλησία της Νορμανδίας την ώρα της λειτουργίας και υποχρέωσαν τον ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.

Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.