ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Τουλάχιστον 1 νεκρός, δύο αγνοούμενοι σε πλημμύρες στο Μέριλαντ

Oι πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο Έλικοτ Σίτι του Μέριλαντ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου ενώ δύο αγνοούνται αφού ορμητικοί χείμαρροι λάσπης σάρωσαν το κέντρο της πόλης, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το ύψος της βροχής που έπεσε σε διάστημα δύο ωρών έφθασε τα 15 εκατοστά αργά το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Πατάπσκο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Άλαν Κίτλεμαν, αξιωματούχος της κομητείας Χάουαρντ, δήλωσε ότι οι πλημμύρες που έπληξαν το Έλικοτ Σίτι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 56 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Ουάσιγκτον, ήταν χειρότερες ακόμα και με τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Άγκνες το 1972.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν ποτέ στην ιστορία καταγραφεί πλημμύρες και καταστροφές τέτοιου εύρους, όπως αυτές που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Έλικοτ Σίτι» επισήμανε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο της Βαλτιμόρης WBAL.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η σορός μιας γυναίκας εντοπίστηκε στον ποταμό Πατάπσκο τη νύχτα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπο της κομητείας Άντι Μπαρθ είπε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Οι πυροσβέστες διέσωσαν περίπου 120 ανθρώπους από τις πλημμύρες, 80 εκ των οποίων ήταν θαμώνες ενός μπαρ, τονίζεται σε ανακοίνωση της κομητείας Χάουαρντ.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται το οδόστρωμα να έχει καταρρεύσει σε έναν κεντρικό δρόμο, κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν πέσει, δρόμοι να έχουν καλυφθεί από λάσπες και οχήματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.