ΚΟΣΜΟΣ

Με τη συμμετοχή ΑΚP- αντιπολίτευσης

Τουρκία: Σε εξέλιξη διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην πλατεία Ταξίμ

Οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, που συνήθως συγκρούονται μεταξύ τους, συντονίζονται σε κοινή διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Ταξίμ, προκειμένου να προασπίσουν τη δημοκρατία.
taxim

Η διαδήλωση αυτή, οργανώνεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κι ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφίγγει τον κλοιό ελέγχου γύρω από τη χώρα.

Η διαδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μία άλλη ασυνήθιστη εξέλιξη υποταγής, ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή του, τονίζει την “απόλυτη υποταγή του” στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη συμμετοχή αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας στην προσπάθεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, προκάλεσαν “μεγάλο κακό” στη χώρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες των ποινών, ενώ υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, με αποφασιστικότητα.

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν σήμερα στη διάρκεια επίσκεψη του στρατηγού, στο υπουργείο των Εσωτερικών στην Άγκυρα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη το πραξικόπημα.

Ο Ακάρ αναμένεται ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.