ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κατάρριψη ελικοπτέρου από τουρκικό F-16, απελευθερώθηκε και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Τουρκία: Επικρατεί η κυβέρνηση έναντι των πραξικοπηματιών

Ένα βήμα πριν την κατάπνιξη της απόπειρας πραξικοπήματος φαίνεται πως βρίσκεται η τουρκική κυβέρνηση και οι πιστές προς την κυβέρνηση Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα ο αρχηγός του Στρατού επανήλθε στο γραφείο του, μετά την λήξη της ομηρείας του από πραξικοπηματίες.

Ήδη, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων τηλεφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τον ενημέρωσε ότι το πραξικόπημα βαίνει προς το τέλος του.

Ταυτόχρονα, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, οι αρχηγοί της Πρώτης και της Τρίτης Στρατιάς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαίωσαν ότι παραμένουν πιστοί προς την κυβέρνηση και πως θα αγωνιστούν ώστε να καταπνιγεί το πραξικόπημα.

Κατάρριψη ελικοπτέρου 

Ταύτοχρονα, στην προαναφερθείσα συνομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε σκληρή αντιμετώπιση των πραξικοπηματιών. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τον αρχηγό να μην προσγειωθούν τα δύο αεροσκάφη και τα τέσσερα ελικόπτερα που χρησιμοποιούν οι πραξικοπηματίες, που είχαν απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αντιστοίχως.

Η εντολή του Ερντογάν φαίνεται πως ήδη εν μέρει εκτελείται, καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ένα τουρκικό F16 του τουρκικού στρατού κατέρριψε πάνω από την Άγκυρα ελικόπτερο τύπου Σικόρτσκι, που χρησιμοποιούσαν οι πραξικοπηματίες. Κατά τις ίδιες πηγές, μάλλον πρόκειται για το ίδιο ελικόπτερο που είχε ανοίξει πυρ κατά του κτηρίου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.