ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Οι βασικοί πυλώνες για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης

"Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα" υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τη συμφωνία χρηματοδότησης μεταξύ Δημοσίου και ΕΤΕπ, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε έναν ενάρετο κύκλο δίκαιης ανάπτυξης.
tsakalotos

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε ως "βασικούς πυλώνες" του οδικού χάρτη για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης και τη δημιουργία ενός διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επαναφορά του waiver.

"Είμαστε βέβαιοι, ότι σε αυτή την νέα πορεία της χώρας η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, επενδύοντας σε τομείς πρωταρχικής σημασίας για την κυβέρνηση, όπως εκείνους της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας και εν προκειμένω της έρευνας και της καινοτομίας" είπε.

Τόνισε δε, ότι οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της ΕΤΕπ αποτελούν "ψήφο εμπιστοσύνης" στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Jonathan Taylor τόνισε απ' την πλευρά του, ότι "οι επενδύσεις σε έρευνα είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ερευνητικών ταλέντων και την προαγωγή μιας οικονομίας βασιζόμενης στη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα".

Πρόσθεσε δε, ότι "η σημαντική στήριξη που παρέχουμε, αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες που έχει το Ίδρυμα να ενισχύσει την ελληνική αριστεία στον χώρο της επιστήμης και της καινοτομίας και να προσφέρει στους νέους Έλληνες ερευνητές ένα μέλλον στη χώρα τους".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.