ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Τσίπρας: Ώριμη σκέψη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό

Την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, και ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ .
tsipras1

Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του ΠτΔ επισημαίνει πως αυτές πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ χαρακτηρίζει την δυαρχία ως μη εποικοδομητική.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως η συνταγματική αναθεώρηση θα αποκαταστήσει ορισμένες διεγνωσμένες δυσλειτουργίες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αφορά "δεύτερες και τρίτες σκέψεις", με δεδομένη την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών σε ότι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 0:51 15/07/2016

    ΔεξιάΚαραμανλής -ΑριστεράΤσίπρας . . . . οι δύο όψεις της Εθνικής Καταστροφής . . . του ίδιου κάλπικου νομίσματος . . . μιας σικέ διεκδίκησης του Λαϊκού ερείσματος . . . μια ανώμαλη σχέση που γεννιέται το 1974 με την νομιμοποίηση του Σταλινικού Ολοκληρωτισμού . . . ξαναζεστένεται το Βρώμικο 1989. . . επανασυνδέεται τον Δεκ 2008 . . . κορυφώνεται με την Προεδροποίηση Πάκη . . . και θα ολοκληρωθεί με την απόπειρα Αγιοποίησης Ολικού ξεπλύματος του Εθνοκτόνου Ραφήνιου Εγκληματία Ραφήνιου Καραμανλή . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.