ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Πρόσκληση για έναν ευρύ, ανοιχτό και γόνιμο διάλογο, πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση

«Η 24η Ιουλίου είναι μια ημέρα ορόσημο για τη δημοκρατία», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την 42η επέτειο της Μεταπολίτευσης και γι' αυτό, όπως τονίζει, απευθύνει πρόσκληση από σήμερα στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αλλά πρώτα απ' όλα στον ίδιο τον λαό, την πρόσκληση για ευρύ, ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση. «Για ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει την νέα μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα: την Ελλάδα του 2021», σημειώνει.
tsipras1

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επισημαίνει στο μήνυμά του ότι «η επέτειος της Μεταπολίτευσης, είναι πρώτα από όλα ημέρα τιμής και σεβασμού προς όλους αυτούς και αυτές που αντιστάθηκαν στην δικτατορία: στους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους της επταετίας 1967-1974, σε όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε μέσον υπερασπίστηκαν την δημοκρατία και την ελευθερία στην χώρα μας και, βεβαίως, πρώτα και κύρια, στους ήρωες, που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο μας».

Τονίζει πως «το ιστορικό μας χρέος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι η διαρκής διεύρυνση και εμπέδωση της δημοκρατίας στη χώρα μας» και ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι συνταγματικές ελευθερίες, είναι στοιχεία ανεκτίμητα, που οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα, 42 χρόνια από την Μεταπολίτευση του 1974, ένας ολόκληρος ιστορικός κύκλος έχει ολοκληρωθεί» και ότι «μπαίνοντας σε έναν δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο κατώφλι μιας καινούριας εποχής». Προσθέτει ότι «χαρακτηριστικά της εποχής αυτής πρέπει να είναι η διεύρυνση της δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα στην λήψη των σημαντικών αποφάσεων, η θωράκιση της διαφάνειας και του κράτους δικαίου, η συνταγματική κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους».

«Η 24η Ιουλίου είναι μια ημέρα ορόσημο για την δημοκρατία», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και υπογραμμίζει: «Γι’ αυτό, η κυβέρνηση απευθύνει από σήμερα στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αλλά πρώτα από όλα στον ίδιο τον λαό μας, την πρόσκληση για έναν ευρύ, ανοιχτό και γόνιμο διάλογο, πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση. Για ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει την νέα μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα: την Ελλάδα του 2021».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 10:23 24/07/2016

    Ή Ελλάδα σαράντα δύο χρόνια μετά την μεταπολίτευση ζεί σήμερα μια νέα χούντα.Την βρώμικη και ανθελληνική χούντα του Τσίπρα και του Καμμένου.Οι δύο συνεταίροι της Ελληνικής χρεοκοπίας έφεραν στην χώρα οικονομικό μνημόνιο για τα επόμενα εκατό χρόνια και κατέστησαν την Ελλάδα στρατόπεδο και χωνευτήρι εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων ισλαμιστών, τζιχαντιστών που ήρθαν εδώ φορώντας τον μανδύα του πρόσφυγγα.Τουλάχιστον η χούντα που έπεσε το 1974 ήταν από Έλληνες, ενώ οι σημερινή χούντα είναι από προδότες και ανθέλληνες.

  2. SPARTA. 9:34 24/07/2016

    Σαράντα δύο χρόνια μετά την μεταπολίτευση, η Ελλάδα σήμερα ζεί μία νέα χούντα.Είναι η Δικτατορία των μνημονείων που υπέγραψαν και μάλιστα για ενενήντα εννέα χρόνια οι δύο πολιτικοί απατεώνες ο Τσίπρας και ο Καμμένος, αφού πήραν με ψέματα και πολιτική απάτη την εξουσία, οι δύο αυτοί πολιτικοί απατεώνες έφεραν για τον Ελληνικό Λαό δυσβάσταχτα οικονομικά μνημόνια που τα επέβαλαν σε αυτούς οι ξένοι τοκογλύφοι, έφεραν ανεργία, αυτοκτονίες και μετανάστευση για τους Έλληνες, έφεραν εδώ παράνομα και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές δολφόνους για να φοβήσουν, να κλέψουν και να σκοτώσουν τους Έλληνες.Από εκείνη την Στρατιωτική χούντα που έπεσε το 1974, η χούντα του Τσίπρα και του Καμμένου είναι σε όλα χειρότερη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.