ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένη σχεδόν κατά 70%

«Βουτιά» του τουρισμού στη Χίο

Κατά 69,25% μειώθηκε η κίνηση επιβατών εξωτερικού στη Χίο τον Ιούνιο.
xios

Αντί των 1.392 περσινών τουριστών στη Χίο τον Ιούνιο, έφτασαν μόλις 428 τουρίστες. Ανάλογος και ο αριθμός πτήσεων εξωτερικού. Στη Χίο έφτασαν μόλις 19 αεροπλάνα αντί των 40 περσινών, δηλαδή υπήρξε μείωση που έφτασε το 52,5%.

Αντίθετα, η κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού, παρόλο που ήταν λιγότερες και από 366 πέρσι, φέτος εκτελέστηκαν 349, παρουσιάζεται αύξηση σε επιβάτες κατά 8,61%.

Συγκεκριμένα υπήρξαν 8.132 αφίξεις επιβατών εσωτερικού, έναντι 7.487 πέρσι. Αυτή η αύξηση πάντως δεν αποδίδεται σε μετακίνηση ντόπιου πληθυσμού ή τουριστών, ενώ σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Χίου Νίκο Νικολούδη, αφορά κυρίως στις συχνές μετακινήσεις στελεχών της Fοrontex, από και προς το νησί.

«Είμαστε στον πάτο, αν και υπάρχει και παρακάτω», τόνισε σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου, ο αερολιμενικός, Νίκος Νικολούδης. «Πέρσι, την αντίστοιχη περίοδο, είχαμε τέσσερις με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως και τώρα μόλις δυο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την άποψη τουριστικών φορέων της Χίου, η φετινή μείωση των αφίξεων επισκεπτών εξωτερικού στη Χίο οφείλεται στις περσινές προσφυγικές ροές «που δυσφήμισαν το νησί στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ως προορισμός για διακοπές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.