ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «θέλω» της γαλάζιας βάσης

Υπέρ «νόμου και τάξης», ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών και λιγότερων φόρων τα μέλη της Ν.Δ

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση για το πρόγραμμα με συμμετοχή 24.677 μελών του κόμματος.

Μία καθαρή εικόνα για τις απόψεις των μελών της Ν.Δ. έχει πλέον η ηγεσία του κόμματος, ενόψει της διαμόρφωσης του κυβερνητικού προγράμματος.

Κι αυτό διότι από την ηλεκτρονική διαβούλευση που ολοκληρώθηκε και στην οποία συμμετείχαν 24.677 μέλη και φίλοι όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως άνδρες, προκύπτουν σαφή συμπεράσματα για τα «θέλω» της γαλάζιας βάσης.

Όπως για παράδειγμα, ότι όντως επιθυμεί μία πιο συνεπή και σκληρή εφαρμογή της νομιμότητας, σε πείσμα των πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτει τις απόψεις της κυβέρνησης για στενό έλεγχο στα ΜΜΕ ενώ ζητά μείωση κρατικών δαπανών και μείωση φόρων.

nd1 nd2

Είναι δεδομένη η στάση των γαλάζιων υπέρ της, εν γένει, μείωσης των κρατικών δαπανών (60,2%) και πιο συγκεκριμένα υπέρ της μείωσης των
λειτουργικών δαπανών του κράτους (90,4%) και του κλεισίματος κρατικών φορέων (84%), αν και δεν είναι ιδιαιτέρως πρόθυμοι στη μείωση των αμυντικών δαπανών ή τη μείωση μισθών και συντάξεων. Ξεκάθαρα ως προς τις προτεραιότητες μοιάζουν τα πράγματα εις ότι αφορά την μείωση των φόρων, εφόσον αυτή καταστεί εφικτή. Το 25,8% προκρίνει μείωση του ΦΠΑ, 22,6% του ΕΝΦΙΑ, 21,4% τη φορολογία των επιχειρήσεων και 20% των φυσικών προσώπων.

nd3

nd4

Ελεύθερα ΜΜΕ

Καθαρή είναι η εικόνα για την άποψη όσων απάντησαν σχετικά με τα ΜΜΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία που υπερβαίνει το 90% τάσσεται υπέρ της ελεύθερης έναρξης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών βάσει των τεχνολογικών δυνατοτήτων που υπάρχουν και όχι με ορισμό του αριθμού των αδειών από την κυβέρνησης

nd5

Νόμος και τάξη

Εις ότι αφορά τέλος το ζήτημα της εφαρμογής του νόμου, η ατζέντα της γαλάζιας ηγεσίας μοιάζει να έχει απήχηση. Το 38,7% ζητά μηδενική ανοχή, το
28% χειρουργικές επεμβάσεις, δράσεις σε περιοχές με μεγάλη παραβατικότητα. Ανάλογη εικόνα και στο μεταναστευτικό. 38,3% ζητούν την άμεση έναρξη της διαδικασίας απέλασης για μετανάστες που δεν πληρούν τους όρους για άσυλο και 31,9% ζητούν αυστηρότερη επιτήρηση των συνόρων προς αποτροπή νέων ροών.

nd6

 

Χατζηδάκης: Θέλουν ένα Κράτος που να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με την κοινωνία για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος του Κόμματος, έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ πολύ τους 25.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι απάντησαν επώνυμα στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 25.000 είναι ένας αριθμός πολύ μεγάλος. Οι προτιμήσεις των συμμετεχόντων είναι ξεκάθαρες.

Θέλουν ένα Κράτος με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες. Ένα Κράτος, το οποίο να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, που είναι και προϋπόθεση για νέες δουλειές.

Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες θέσεις».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.