ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι …ζυμώσεις

Στα μέσα Σεπτεμβρίου το ραντεβού Φώφης - Σταύρου

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου να συμφωνήσουν στο τελικό χρονοδιάγραμμα στην πορεία ανασυγκρότησης του χώρου στον οποίο τοποθετούνται τα κόμματά τους.
fofi-stavros

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μεταβεί στη ΔΕΘ στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ μία μέρα αργότερα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού. Έως τότε, ή αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, προγραμματίζεται και η προαναγγελθείσα μεταξύ τους συνάντηση, που θα αποτελέσει και την έναρξη των διαδικασιών για τη συγκρότηση του νέου σχήματος και την εκλογή του νέου αρχηγού με ψηφοφορία στη βάση. Στο μεταξύ, οι ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών της παράταξης δίνουν και παίρνουν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εμφάνιση ‘νέων παικτών’, ή νέων συμφωνιών στην πορεία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, διαβεβαιώνουν ότι πιστεύουν βαθιά στο εγχείρημα για αυτό και θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ώστε να μη δυναμιτιστεί σε καμία φάση της διαδικασίας. Δεν κρύβουν ωστόσο και τη δυσαρέσκειά τους από την προσπάθεια κωλυσιεργίας που παρατηρούν (ήδη, το ραντεβού των δύο αρχηγών έχει πάρει παράταση, αφού αρχικά προγραμματιζόταν για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου), φοβούμενοι τυχόν ‘τεχνητή κρίση’ από την πλευρά του Ποταμιού, προκειμένου να αποχωρήσει από την προσπάθεια αν κρίνει ότι είναι αδύνατη η επικράτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού από την πλευρά του, επιχειρεί να διασκεδάσει τέτοιου είδους εντυπώσεις, διαρρέοντας ότι η επιτυχία ή αποτυχία του δεν θα κριθεί από συμβατικές αποφάσεις, αφού δεν έχει τις ανασφάλειες των παραδοσιακών πολιτικών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συζητά τις εξελίξεις με συνεργάτες του και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει συναντήσεις με προσωπικότητες του χώρου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, με τους πάντες ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή να συγκλίνουν στην άποψη ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να δίνει το ‘παρών’ στο εγχείρημα και ο  ίδιος θα διεκδικήσει την αρχηγία του, στην αναμέτρηση που εκτός μεγάλου απροόπτου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.