ΚΟΣΜΟΣ

Aφγανιστάν: Πλήγματα κατά των Ταλιμπάν από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 11 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από δύο ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

“Το Σάββατο, η αφγανική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά ανταρτικών θέσεων στην περιφέρεια Πασαμπάντ, στα δυτικά της επαρχίας Γκορ, σκοτώνοντας πέντε μαχητές των Ταλιμπάν και καταστρέφοντας πέντε μοτοσυκλέτες και πυρομαχικά,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας, στην Καμπούλ.

Σε άλλη αεροπορική επίθεση έξι μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην περιοχή Νταρα-ι-Νουρλάμ, της ανατολικής επαρχίας Λαγκμάν, όπως γνωστοποιεί ανακοίνωση στρατιωτικής μονάδας που έχει την ευθύνη ασφάλειας, της αναφερόμενης επαρχίας.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν σχολιάσει τις επιθέσεις, ενώ οι δυνάμεις ασφάλειας του Αφγανιστάν έχουν κλιμακώσει τη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά των ανταρτών από τις αρχές Απριλίου, οπότε, οι Ταλιμπάν άρχισαν τις λεγόμενες εαρινές επιθέσεις, με βομβαρδισμούς κι ένοπλες επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.