ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απόδραση» της κυβέρνησης «βλέπει» ο Θεοχάρης

Αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την ΕΛΣΤΑΤ

Για «αγαστή συνεργασία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ενός κομματιού της Δεξιάς κατηγορούν το κυβερνών κόμμα στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου πάντως δεν αποκλείουν πλέον τις εκλογές, αλλά και προειδοποιούν πως αυτές δεν θα ‘πάνε πίσω’ το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.

«Το ‘ποτάμι’ δεν γυρίζει πίσω», προειδοποίησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, προαναγγέλλοντας την ολοκλήρωση εκλογής του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς από τους πολίτες ως το τέλος του χρόνου. «Όσοι σήμερα λυμαίνονται τον χώρο της προοδευτικής παράταξης, πολύ σύντομα δεν θα έχουν την χαρά να συνεχίσουν να το κάνουν», συνέχισε, αναρωτώμενος αν ο χαρακτηρισμός ‘ανόητοι’ του Αλέξη Τσίπρα αναφερόταν στον Βασίλη Λεβέντη που αναμένει να ‘συμφάγει’ μαζί του και είπε ότι θα έχουμε εκλογές Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Προβλέποντας ένα δύσκολο φθινόπωρο, με σοβαρή υστέρηση ανάπτυξης και στάση πληρωμών του κράτους, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει μόνο αν προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. «Με εθνική συνεννόηση σε προφανή και αυτονόητα μπορούμε να σηκωθούμε όρθιοι. Όχι με μία κυβέρνηση που επενδύει στον εθνικό διχασμό», λένε, παρατηρώντας ένα ‘κενό μνήμης’ σε ΣΥΡΙΖΑ και αντιμνημονιακή Δεξιά.

«Θέλουν να ξεχάσουν ότι το διάστημα 2004-2009 το χρέος εκτοξεύτηκε από 180 στα 300 δις», λένε, θυμίζοντας με νόημα ότι ως το 2010 η Ελλάδα δεν εφάρμοζε τον κανονισμό της ΕΕ για τις εθνικές στατιστικές και μόνο τότε, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ. Παρά δε, τα όσα ακολούθησαν, κυρίως όμως τα όσα είχαν προηγηθεί, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μία και μόνο εξεταστική από το 2001 ως το 2015 δεν εισακούγεται. «Υπάρχει μία απροκάλυπτη, ανοιχτή, αγαστή, ετερόκλητη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μία ένοχη συμφωνία σιωπής για την ΕΛΣΤΑΤ», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την εξέταση της περιόδου 2001-2015 γιατί φοβάται την αλήθεια της περιόδου 2004-2009 επί κυβερνήσεως Καραμανλή και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο μνημόνιο που υπεγράφη το 2015.

Για «απόδραση» της κυβέρνησης μιλά ο Θεοχάρης

Για κυβέρνηση που «φοβάται πολύ και σκέφτεται την απόδραση», μίλησε απ ό την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, εκ των ιδρυτών της «Δημοκρατικής Ευθύνης» που ως τώρα πάντως δείχνει να μην επιθυμεί συνεργασία με την Κεντροαριστερά. Προέβλεψε μάλιστα ότι ως το τέλος Οκτωβρίου, οπότε θα ξέρουν πώς θα κλείσει η χρονιά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά, θα ληφθούν και οι δέουσες αποφάσεις για προσφυγή στις κάλπες ή όχι. «Εκτός αν τα πράγματα πάνε πολύ χειρότερα και αναγκαστεί να πάει νωρίτερα σε εκλογές», όπως με νόημα είπε…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.