ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Αγοράζουν χρόνο για λογαριασμό τους

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει εν μέσω θέρους το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη στάση της στις αποκρατικοποιήσεις. «Το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι η πάση θυσία διατήρησή τους στην εξουσία», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας τις παλινωδίες που παρατηρούνται εσχάτως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

«Μετά τα δάκρυα του θλιβερού κ. Σπίρτζη, περάσαμε στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη», λένε, μη κρύβοντας τα αισθήματά τους για τους δύο υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για τον Πάνο Σκουρλέτη σημειώνουν ότι με την υπογραφή του, στέλνει το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου στη Δ.Ε.Η., την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κ.ά στο Υπερταμείο, το οποίο ελέγχουν οι ξένοι και οι αποφάσεις του δεν περνάνε από τη Βουλή. «Ακόμα δηλαδή κι αν έφευγε το 17% της Δ.Ε.Η. από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι Νόμος του Κράτους με υπογραφή Σκουρλέτη να μεταφερθεί στο Υπερταμείο», λένε, τονίζοντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών είναι ότι στο υπερταμείο υπάρχει λίγος χρόνος παραπάνω.

Κοντολογίς, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στις αποκρατικοποιήσεις, προσπαθεί ν' αγοράσει χρόνο και τίποτα παραπάνω. Δεν βρίσκουν εξάλλου καμία ουσία στους «λεονταρισμούς» του κ. Σκουρλέτη δεν υπάρχει καμία ουσία, όπως στο παρελθόν δεν έβρισκαν στα δάκρυα του κ.Σπίρτζη. Αντίθετα, διαπιστώνουν συνέπειες των πράξεών τους και μάλιστα πολύ σοβαρές. «Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και η παντελής έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου, κρατούν την οικονομία στην ύφεση, όπου επιστρέψαμε με καθαρή ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ύφεση επιβαρύνει δραματικά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ανεργία και κρατά τη χώρα στο φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου», λένε, με τον τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει πως σήμερα, μεταξύ άλλων :

- ο ΟΑΕΕ δανείζεται για τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του,

- η Δ.Ε.Η. αντιμετωπίζει κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας,

- οι εξαγωγές συνεχίζουν να "πληρώνουν" τα capital controls,

- η υπερφορολόγηση φέρνει τα πρώτα σύννεφα στον τομέα των εσόδων,

- το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου στέλνει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Και όλα αυτά, την ώρα που οι συνταξιούχοι κάθε μέρα βλέπουν τις μειώσεις στις συντάξεις τους. «Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο για λογαριασμό της και τον στερεί από τη χώρα και τους πολίτες της», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.