ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αλλάζει το Τσάμπιονς Λιγκ από το 2018 - Πώς επηρεάζονται οι ελληνικές ομάδες

Στην Αθήνα διεξάγονται τον Σεπτέμβριο οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της UEFA και παράλληλα θα αποφασιστεί η νέα δομή του Champions League από το 2018 και έπειτα.

Αν και πριν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της UEFA κάθε συζήτηση ίσως κρύβει εκπλήξεις, έχουν διαρρεύσει κάποια βασικά κομμάτια της νέας δομής του Champions League.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου και έπειτα, η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα κληθεί να επιβεβαιώσει τις αλλαγές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες θέλουν τις χώρες που βρίσκονται ψηλά στο ranking να ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο.

Οι 27 από τις 32 ομάδες που θα μετέχουν στους ομίλους θα έχουν εγγυημένη θέση. Οι πρώτες τέσσερις χώρες στην κατάταξη, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία θα έχουν τέσσερις εκπροσώπους στη διοργάνωση, Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία από δύο ομάδες και από μία θα έχουν η Ουκρανία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Τουρκία και η Ελβετία.

Από εκεί και πέρα οι εναπομείνασες πέντε θέσεις θα καλυφθούν από την 13η θέση έως την 54η θέση κάτι που σημαίνει πως θα δίνεται μεγάλη μάχη για την είσοδο στους ομίλους ακόμη και για την Ελλάδα.

Βέβαια αυτή η κατάταξη αφορά τα σημερινά δεδομένα και πάνω απ' όλα παραμένει άγνωστο αν ακριβώς θα είναι αυτή η δομή, κάτι που θα επικυρωθεί μετά τις εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.