ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο»

Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ καταλήψεις από όσα γίνονται σε Γαλλία και Γερμανία

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» επισήμανε στον Σκάι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε δε η υπουργός.

«Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο» παρατήρησε ακόμη με νόημα η Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε.»

«Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά» πρόσθεσε.

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια και «δεν είναι αξιολόγηση όταν δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται ο εκπαιδευτικός.»

«Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης ‘‘ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’, αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε... δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με τις μετεγγραφές φοιτητών η υπουργός διευκρίνισε ότι ισχύει ό,τι και πέρυσι, και ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί ένα ποσοστό μετεγγραφών βάσει των περιορισμών που έχει θέσει το ΣτΕ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αγγελος 14:00 02/08/2016

    Η κ.Μπαζιανα απο το ΤΕΙ στο Πολυτεχνειο!!.Τι αλλο μας επιφυλασει η Αριστερα του Τσιπρα?.

  2. ΕΙναι Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας η κυρία αυτή ;
    Και εκφράζει προτιμήσεις σε ειδικές καταλήψεις μαθητών/φοιτητών;
    Είναι ίσως όπως τ ´ αφεντικά «αριστερής » απόχρωσης και φιλοσοφίας γιαυτό δεν επιλέγει όλες , αλλά τις αριστερές καταλήψεις ….
    ΕΙναι προφανώς οπως και οι υπουργοί επί των οικονομικών της Αριστερης διακυβέρνησης των ΤΣΙΠΡΑ -Καμμένου,
    που άλλοι ξεχνούν ορισμένα εκατομμύρια απο τις δηλώσεις τους ,
    άλλοι κατι θα μερίσματα να καταγράψουν , ή τέλος άλλες αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους , με κλειστές τις τράπεζες και με capital controls ,ηδη σε ισχύ.

    Κυρία , αναπληρώτρια Υπουργέ , σεις υπογράψατε την μετάθεση της κ. Μπαζιάνα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο από τα ΤΕΙ. Κοζάνης ;
    Υποθέτω πως η υπόθεσης αυτή που μοιάζει με το δίπλωμα της κ. Παζαίτη ,
    ειναι και ένα ακόμη μοκροπαραδειγμα για να παρομοιάσουμε ,εμείς οι απλοί πολίτες , τις εποχές Δικυβέρνησης Καραμανλη τοτε και ΤΣΙΠΡΑ τώρα.
    Να γιατί τοτε, γίνατε οι αριστεροί ψάλτες της δεξιάς ,
    να γιατι δεν αναφέρεςτε τώρα στην αιτία της πτωχευσης μας και αγωνίζεστε λυσσαλαία να τα ρίξετε όλα στον Παπανδρέου.
    Μηπως να πούμε και κάτι για την Δικαιοσυνη και το οτι δεν ειναι ο Καραμανλής που ειχε τους δικούς του Εισαγγελείς σαν τον Σανιδά ;
    Ακόμη και εκεί τον αντιγράφετε , ίςως μάλιςτα τον ξεπεράσατε γιατι ορίσατε ολη την ιεραρχία στην Δικαιοσύνη με τα δικά σας κρητήρια και γούστα .
    Γούστα Αιγίνης , σαν τα φυστίκια .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.