ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το ιστορικό Φρούριο του Κούλε

Μετά από 5,5 χρόνια ανοίγει και πάλι τις πύλες του στους πολίτες, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μετά την αναστήλωση του, το ιστορικό φρούριο του Κούλε Ηρακλείου, με μια συναυλία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους συνεργάτες του με τίτλο, «Το φρούριο της θάλασσας στο φως του φεγγαριού».
koyle

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 το βράδυ της πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης, της ΔΕΠΤΑΗ του δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Για τη συναυλία καθώς και για την αναστύλωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Κούλε, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης, από τον περιφερειακό σύμβουλο εντεταλμένο για θέματα πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη, και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

«Ο Κούλες είναι ένα ζωντανό μνημείο πολιτισμού, θα παράγει πολιτισμό, καθώς στο χώρο εκτός από τα μουσειακά του εκθέματα θα εξελίσσονται και πολιτισμικά γεγονότα» επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης προσθέτοντας, πως «το ιστορικό φρούριο του Χάνδακα, αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Ηράκλειο, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξανανοίγει για τους πολίτες, τους οποίους και προσκαλούμε να παρακολουθήσουν δωρεάν την συναυλία».

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη, ανέφερε ότι το φρούριο έκλεισε το 2010 προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστύλωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του φρουρίου οι οποίες ολοκληρώθηκαν.

Όπως τόνισε η κ. Συθιακάκη, οι εργασίες ήταν απολύτως απαραίτητες να γίνουν γιατί το φρούριο αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στατικής φύσης όσο και προβλήματα υποδομών που το καθιστούσαν δυσλειτουργικό για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι οι εργασίες έδωσαν στο μνημείο μια νέα πνοή καθώς δημιουργήθηκαν και νέες σύγχρονες υποδομές για τους επισκέπτες. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σε δύο αίθουσες του φρουρίου θα παρουσιάζονται ευρήματα από τις υποβρύχιες έρευνες στον κόλπο του Ηρακλείου και την Ντία που έγιναν κυρίως από τον Ζακ Υβ Κουστώ το 1976, όπως επίσης, θα εκτίθενται τα κανόνια του Κούλε και του «Λατερέζ» της ναυαρχίδας του Γαλλικού στόλου.

Στη συνέχεια, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ευχαρίστησε την περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να δώσει αυτή τη συναυλία με τους συνεργάτες του πάνω στο ενετικό κάστρο.

Ακόμη, κατά τη συνέντευξη αναφέρθηκε, ότι λόγω περιορισμένης χωρητικότητας η συναυλία θα αναμεταδίδεται μέσω γιγαντοοθόνης στο αναψυκτήριο της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Αναψυχής Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ), στη μαρίνα του ενετικού λιμανιού.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι τα επίσημα εγκαίνια του Φρουρίου Κούλε, θα γίνουν στις 16 Σεπτεμβρίου με τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης και της ΠΕ Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη συναυλία με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.