ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμοι να πολιορκήσουν θέσεις του συριακού στρατού

Mαίνονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι

Μια συμμαχία τζιχαντιστών και ισλαμιστών ανταρτών είναι έτοιμη να πολιορκήσει τις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, αφού κατέλαβε στρατηγικές θέσεις στα νότια αυτής της πόλης, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
An Islamic State fighter fires a weapon in this still image taken from a video said to be taken on the outskirts of Palmyra

"Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς αλ Φάταχ) έθεσε υπό τον έλεγχό του την ακαδημία ανεφοδιασμού, όπου βρίσκονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών, και το μεγαλύτερο μέρος της σχολής πυροβολικού. Είναι έτοιμος να αποκόψει την οδό ανεφοδιασμού που οδηγεί στις συνοικίες" του Χαλεπιού που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, υποστήριξε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις των Κούρδων και των Αράβων στη Συρία, η συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, κατάφεραν να καταλάβουν σήμερα την πόλη Μανμπίτζ, ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, δύο μήνες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από αυτήν τη στρατηγικής σημασίας κοινότητα στην επαρχία του Χαλεπιού.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τη Μανμπίτζ, ωστόσο απομένουν ακόμη "θύλακες αντίστασης" στο κέντρο της. Οι άνδρες της συμμαχίας "σαρώνουν το κέντρο της πόλης αναζητώντας τους τελευταίους τζιχανιστές που παραμένουν ακόμη εκεί", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αραβοκουρδική συμμαχία είχε ξεκινήσει στις 31 Μαΐου την επιχείρηση ανακατάληψης της Μανμπίτζ που βρισκόταν πάνω στ κύριο άξονα ανεφοδιασμού του ΙΚ από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο "πρωτγεύουσα" των τζιχαντιστών στη Συρία, ανατολικότερα. Με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, η SDF, στην οποία μετέχει και η πανίσχυρη κουρδική πολιτοφυλακή YPG, κατέλαβε αρχικά πολλές κοινότητες και χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ και στις 23 Ιουνίου μπήκε στην πόλη. Οι μάχες ωστόσο συνεχίζονταν και η πρόοδος της SDF ήταν αργή, κυρίως εξαιτίας των αντεπιθέσεων που εξαπέλυαν οι τζιχαντιστές.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.