ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Αντιμέτωπος με τον... Γεωργίου στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Παραμένει ανοικτό το εσωτερικό μέτωπο για το έλλειμμα του 2009, εισηγήσεις σε Μητσοτάκη για παρέμβαση από το βήμα της ΔΕΘ.
mitsotakis

Την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολογεί την προσπάθειά του για ανανέωση της εικόνας του κόμματος (Κ. Κυρανάκης και Σοφία Ζαχαράκη ορίστηκαν ως αναπληρωτές του Γ. Κουμουτσάκου), στο εσωτερικό η συζήτηση σχετικά με τη στάση του κόμματος έναντι των δικαστικών εξελίξεων στο θέμα του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου καλά κραττεί.

Η προχθεσινή αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι ο Ανδ. Γεωργίου έβαλε τη χώρα στα μνημόνια (αφού ο Γεωργίου ανέλαβε την ΕΛΣΤΑΤ μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου) θεωρείται ενδεικτική της
στάσης της ηγεσίας απέναντι στο θέμα, την ίδια ώρα που οι καραμανλικοί επιμένουν να στοχοποιούν τον πρώην επικεφαλής της Στατιστικής ώστε να αθωώσουν τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Στην ηγεσία της ΝΔ, παρά τους χαμηλούς τόνους, υπάρχει ενόχληση για τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών, μη βουλευτών, του κόμματος. Νικήτας Κακλαμάνης, Ευ. Αντώναρος και Γ. Μιχελάκης έχουν προκαλέσει εκνευρισμό καθώς, εμφανώς, επιδιώκουν να αποσπάσουν μία θέση της Ν.Δ. κατά Γεωργίου. Την ίδια στιγμή, στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά για τις «συμμαχίες» της νέας ηγετικής ομάδας με στελέχη των εκσυγχρονιστών.

Ανάλογα και με τις εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο, και ενώ υπήρξε ήδη παρέμβαση της Κομισιόν, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Κι αυτό αναμένεται να συμβεί, το αργότερο, κατά την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζει να παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου, αν και οι εισηγήσεις που δέχεται είναι να κλείσει ο ίδιος, προκαταβολικά, το θέμα κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πολύ σωστά αυτά που καταγράφεις , φίλε του παρακάτω σχόλιου.

  Η κατάστασης δεν πάει άλλο και τα ψέματα της κυβερνησης Τσίπρα στέρεψαν.
  Στέρεψε και η ανθεκτικότητα του ελληνικού σκεπτόμενου ψηφοφόρου.

  Οι μεταρριθμήσεις δεν γίνονται , η λειτουργία του της δικαοισύνης γίνεται τροχοπέδη στα κομματικά συμφέροντα του Τσιπρα και της συμμορίας της Αιγινας .
  Τα εγλημματα δε που διεξάγονται εκεί ,συναντουν ασυμφωνία εισαγγελέα και ανακριτή!

  Στην προσπάθεια του ΤΣΙΠΡΑ να διχάσει την ΝΔ. του Μητσοτάκη –που δείχνει να εχει καβατζάρεί κατά πολλές ποσοστιαίες μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκοπήσεις και ετςι πέφτει θύμα η ευάλωτη Δικαιωσύνη!
  Εξού και η προσπάθεια να αθωωθεί ο Καραμανλής δια της καταδίκης του πρωην διοικητού Της ΕΛΣΤΑΤ.κ Γεωργίου.
  Αντίστοιχα στην Αιγινα , πήρε 3,5 ώρες να μάθουν οι αρχές πόσοι και ποιοί επέβαιναν .στο φονικό ταχύπλοο .ϊ

  «

 2. Η Καραμανλική Αριστερά» και οι 850.000 διορισμοί του Παυλόπουλου…
  8/17/2016 11:10:00 π.μ.

  Είναι φανερό πως με αυτά που λένε σε συνεντεύξεις τους κεντρικά στελέχη και βουλευτές του Σύριζα( Δραγασακης στο Έθνος, Ζαχαριάδης στο Σκάι), ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές ενώ προκρίνουν μετεκλογική συνεργασία με τη λαϊκή δεξιά του Καραμανλή. Είναι, όπως λένε, «πιο ήπια και περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητη». Εννοούν προφανώς ως φιλολαϊκή πολιτική και ευαισθησία τους 850.000 διορισμούς Παυλόπουλου, την ρεμουλα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τα Βατοπέδια και βέβαια την εκτίναξη του χρέους από τα 180δις που συσσωρεύτηκε καθ” όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, σε 300δις μέσα σε μία πενταετία, που μας οδήγησαν στην πτώχευση του κρατους και στα μνημόνια. Επειδή βέβαια κάτι τέτοιο «φιλολαϊκό» και «ευαίσθητο» δεν μπορεί πλέον υπό διεθνή εποπτεία και εντός Ευρωζώνης να επαναλειφθεί, προφανώς δεν έχουν εγκαταλείψει και το σχέδιο εξόδου με επιστροφή στη δραχμή, αν οι πολιτικές και διεθνείς συνθήκες το επιτρέψουν. Τώρα βέβαια πότε πρόλαβαν από την ριζοσπαστική αριστερά, με μία μικρή, τάχα μου, στάση στην σοσιαλδημοκρατία να γίνουν φανερά χωρίς να το κρύβουν θαυμαστές, οπαδοί και συνοδοιπόροι της λαϊκής καραμανλικής καραδεξιάς, ένας Θεός το ξέρει!…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.