ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις υποψήφιοι έδωσαν τη μάχη τους και βγήκαν νικητές

Από τις φυλακές στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα!

Τέσσερις υποψήφιοι από το λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, είναι από την Τετάρτη ακαδημαϊκοί πολίτες, καθώς έδωσαν τη δική τους «μάχη» στις Πανελλαδικές και βγήκαν νικητές.
fyl

Οι τέσσερις νέοι είχαν να αντιπαλέψουν δύσκολες συνθήκες, αλλά με την αρωγή των εκπαιδευτικών που στάθηκαν στο πλευρό τους, προσφέροντάς τους εθελοντικά και ενισχυτικά μαθήματα, κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιτυχίες στο λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, καθώς το 2015 κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ δυο υποψήφιοι και το 2014 τέσσερις. Από το 2003 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ 20 μαθητές.

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έχει προαναγγείλει τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλους τους νεαρούς φυλακισμένους και δεν θα περιορίζεται στη στοιχειώδη ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά θα επεκτείνεται και στις υπηρεσίες που αφορούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικες.

Προς το παρόν, για την ενίσχυση των νεαρών φυλακισμένων είναι σε ισχύ ρύθμιση για την υλοποίηση προγραμμάτων σε Σχολικά Κέντρα Ανισταθμιστικής Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν στα Καταστήµατα Κράτησης όπου υπάρχουν σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ή/και γυµνάσια και λύκεια, στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν διδασκαλίας των κρατουµένων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εμείς οι Δημοκράτες Σοσιαλιστές της βάσης χαιρετίζουμε τέτοιες προσπάθειες προόδου .
  Αρκεί να μην καπελώνονται από δημοκόπους .
  Αυτήν την ιστορία την ξέρουμε καλά στην Χώρα μας .
  Θυμαστε τις κορδέλες των Ολυμπιακών έργων που έκοβε ο Σουβλακοφάγος και ο νυν ΠΤΔ Παυλόπουλος ;
  ΕΙδαμε επίσης πρόσφατα να καπελώνονται τα εγκαίνια του Αεροδρομίου της Πάρου και ειδαμε την τελετή αποπαιράρωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης .
  Ποιάς λειτουργίας πήγαινε ταξί να το δείτε αν και πόσο δουλεύει σήμερα .
  Μ´αλλα λόγια χρειάζεται και λίγη τσίπα πολιτικής στην διακυβέρνηση την οποία δεν εχει ο Τσίπρας και οι συν αυτόν .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.