ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική

Απορρίφθηκε η έφεση της εισαγγελίας για τον Πιστόριους

Η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη απέρριψε σήμερα το αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να επιβληθεί νέα ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Όσκαρ Πιστόριους που έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

"Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται. Δεν έχω πεισθεί ότι η έφεση αυτή έχει εύλογη πιθανότητα επιτυχίας και ότι ένα άλλο δικαστήριο θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα", αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης έξι ετών από τη δικαστή Μασίπα για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ που σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το 2013, τη νύκτα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία ήθελε να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή.

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκαιο, η έφεση δεν είναι αυτόματη και ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία είναι αυτός που αποφασίζει αν θα γίνει δεκτή.

Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ είχε χαρακτηρίσει "σκανδαλωδώς επιεική" την ποινή της εξαετούς κάθειρξης που επιβλήθηκε στον 29χρονο Παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.