Neo

«Αποσυνδέοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση Γεωργίου

Έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ως προς την υπόθεση Γεωργίου, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έχει δεχθεί νέες βολές για «φλερτ» με την «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ.
papadimoulis

Ως εκ τούτου, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φρόντισε χθες να «αποσυνδέσει» τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση από την εν λόγω δύσοσμη υπόθεση, επισημαίνοντας ότι όσα έγιναν ή δεν έγιναν επί Γεωργίου, είναι μία υπόθεση που αφορά την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της ανεξαρτησίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ, αξιόπιστα δημόσια στατιστικά και άριστη συνεργασία μεταξύ ΕΛ.ΣΤΑΤ. και Eurostat», επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο Δημήτρης Παπαδημούλης για να προσθέσει με νόημα ότι «τα ελλείμματα και τα μαγειρέματα ανήκουν στο παρελθόν, αφορούν σε ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Τελικά η άγρια λιτότητα ήταν αναγκαία!
  Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Πρωθυπουργός προσπέρασε απο χθες την πολιτική των «Ζαππείων» και υιοθέτησε την πολιτική της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην πρώτη συνέντευξή του στην Κίνα ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε αν έχει κάποιο σχέδιο για την τόνωση της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης και στην περίπτωση αυτή, πως θα αποφύγει τη σύγκρουση μεταξύ των βραχυπρόθεσμων μέτρων ανάπτυξης και των μακροπρόθεσμων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

  ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΚΙΝΑ

  Στην ερώτηση αυτή ο κ. Σαμαράς απάντησε ως εξής: «Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Κοιτάξτε, τα μέτρα λιτότητας και η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική ήταν απαραίτητα, επειδή το χρέος μας είχε διογκωθεί σε απίστευτα επίπεδα. Αν δεν θέλεις να εξαρτάσαι από τους ξένους πιστωτές και, αν θέλεις να έχεις τη δυνατότητα να σταθείς στα πόδια σου, το μέσο είναι οι δημοσιονομικές αλλαγές προκειμένου να απαλλαχθείς από το τεράστιο πρόβλημα του χρέους. Το ελληνικό πρόβλημα του χρέους μας ήταν τόσο μεγάλο που είχε δημιουργήσει δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη».

  Ο κ. Σαμαράς με την απάντησή του επι της ουσίας σημειώνει ότι:

  Α. Η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και όχι στο ΔΝΤ, δεν ήταν αποτέλεσμα κακών επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και του «φουσκώματος του ελλείμματος, όπως υποστήριζε μέχρι τον Ιούνιο του 2012, αλλά του διογκωμένου χρέους, το οποίο, μάλιστα, «είχε διογκωθεί σε απίστευτα επίπεδα».

 2. BOMBA ΤΡΙΣΕ :ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
  ============================================================
  Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλά διαβάστε τι είπε ο Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στο MEGA.

  1.-Ερώτηση: “Η ανεργία φτάνει το 30%…Το Πρόγραμμα δεν είχε λάθη;”
  -Απάντηση: «Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα από όσα κερδίζετε, και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες στην Ευρώπη και παντού που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, τότε αυτό είναι πάντα πολύ πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν!»

  2. -Ερώτηση: «Γιατί είχατε αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2010, ενώ έγινε σε χειρότερες συνθήκες το 2011;»
  -Απάντηση: «Αν είχε γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει εντελώς! Η απόφαση ελήφθη όταν η Ελλάδα απέδειξε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλειδί ήταν η αξιοπιστία της Ελλάδας! Δεν ήταν θέμα του αν κάναμε κάτι ή όχι, το θέμα ήταν αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ή όχι!»
  3. Ερώτηση: Πρότεινε ο Στρος Καν το 2010 αναδιάρθρωση χρέους στον Γ. Παπανδρέου και αυτός το αρνήθηκε;
  Απάντηση: «Δεν ξέρω τι πρότεινε και σε ποιον, ξέρω ότι σε μένα δεν μου το πρότεινε ποτέ! Πότε το ΔΝΤ δεν έκανε τέτοια πρόταση σε μένα και το ΔΝΤ, όπως ξέρετε ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν!»
  4. Ερώτηση: «Ποιος είπε τελικά όχι στην αναδιάρθρωση; Εσείς; Οι Γερμανοί;»
  Απάντηση: «Όλοι είπαν όχι! Εμείς ως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπρεπε να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της Ελλάδας και με αυτά που έγιναν τελικά τη διαφυλάξαμε!»

  ΣΧΟΛΙΟ: Όλοι είπαν όχι… Και ο Παπανδρέου πάλευε να βρει λύση. Και βρήκε, για να αποφύγει η Ελλάδα την τραγική χρεοκοπία.

 3. Λίθοι, πλίνθοι , κέραμοι ατάκτως ερριμένα !

  Ιδου ποιό ειναι στο ΣΥΡΙΖΑ που ορίζει την τύχη και το μέλλον μας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.