ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία

Αθωώθηκε, αφού έμεινε επί 20 χρόνια στη φυλακή, για τη δολοφονία της κόρης της

Μια Γιαπωνέζα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της μικρής κόρης της πριν από το 1995 αθωώθηκε σήμερα πανηγυρικά, όπως και ο πρώην σύντροφός της, όπως έγινε γνωστό από τα μέλη της επιτροπής υποστήριξης των δύο καταδίκων.

Η Κέικο Αόκι, 52 ετών σήμερα, και ο πρώην σύντροφός της, ο 50χρονος Τατσουχίρο Μπόκου –επίσης ισοβίτης– αθωώθηκαν από δικαστήριο της Οσάκα και οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση.

Και οι δύο τους είχαν αποφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2015, αφού πέρασαν στη φυλακή δύο δεκαετίες, καθώς είχαν εκφραστεί έντονες αμφιβολίες για την ενοχή τους. "Από τον γαλάζιο ουρανό, η κόρη μου με βλέπει κι από εκεί ψηλά μου λέει, καλό δεν είναι αυτό μαμά;" είχε πει τότε η Αόκι, η μητέρα της Μεγκούμι, που πέθανε σε ηλικία 11 ετών.

Το ζευγάρι, που ανέκαθεν διακήρυττε την αθωότητά του, είχε κατηγορηθεί ότι έριξε βενζίνη στο γκαράζ του σπιτιού όπου διέμεναν με το κορίτσι και έβαλε φωτιά προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας.

Σήμερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι οι ομολογίες τους δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποδείξεις της ενοχής τους. "Είναι πιθανόν ότι και οι δύο ομολόγησαν από φόβο αλλά και επειδή τους ασκήθηκε έντονη ψυχολογική πίεση από τους ανακριτές" είπε ο δικαστής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Το δικαστήριο πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά μπορεί να μην ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, αλλά να προκλήθηκε τυχαία.

Είναι η δεύτερη φορά από το 1975 που ένας ισοβίτης ή θανατοποινίτης αθωώνεται στην Ιαπωνία. Η πιο αξιομνημόνευτη περίπτωση ήταν εκείνη του Ιβάο Χακαμάντα, ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2014 αφού πέρασε σχεδόν μισό αιώνα στην πτέρυγα των θανατοποινιτών για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.