Neo

«Αυγή» πυροβολεί Κουρουμπλή: «Η σιωπή προτιμότερη της υποκρισίας»

Με το σημερινό κύριο άρθρο της απαντά η εφημερίδα «Αυγή» στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για την υπόθεση Πύρρου Δήμα, με αφορμή το «άδειασμα» που υπέστη από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και την επιθετική ανακοίνωση που εξέδωσε σε βάρος της η Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Μάλιστα, η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς εγκαλεί, εμμέσως πλην σαφώς, τον υπουργό Εσωτερικών για «υποκρισία», ενώ επαναφέρει και σειρά αναπάντητων ερωτημάτων προς την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.
oplo

Αναλυτικά, το κύριο άρθρο της Αυγής, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η σιωπή φρονιμότερη της υποκρισίας», έχει ως εξής:

«Η Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) εξέδωσε χθες βράδυ μια ανακοίνωση με «μοναδικό στόχο να αποκατασταθεί η αλήθεια που δυστυχώς η εφημερίδα 'Αυγή', με το περιεχόμενο του άρθρου της 'τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές στα τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας', απέκρυψε επιμελώς».

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας είναι στην κυριολεξία προκλητική για δύο λόγους:

*α)* Διότι, ενώ αναφέρει ως δήθεν στόχο "την αποκατάσταση της αλήθειας", προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Πύρρο Δήμα και αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη στο βασικό ερώτημα του περίφημου άρθρου συνεργάτη της εφημερίδας: "Πού χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της ελληνικής άρσης βαρών, την οποία είχαμε ονομάσει ντριμ τιμ για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων".
Σε πολλά δε σημεία το εν λόγω άρθρο, που παρεμπιπτόντως έφερε τον τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό» και όχι αυτόν που υπαινίσσεται η ΕΟΑΒ, αναφερόταν στο «σύστημα» ή τη «βιομηχανία εισαγωγής και κατασκευής πρωταθλητών». Εμφανώς, άρα, στόχος της ΕΟΑΒ διά της ανακοινώσεως είναι η απόκρυψη της αλήθειας διά της διολισθήσεως σε... εύκολα θέματα.
*β)* Διότι η ΕΟΑΒ είναι η επίμαχη ομοσπονδία, η πέτρα του σκανδάλου που όσο δόξασε την Ελλάδα διά των επιτυχιών των αθλητών, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο την ντρόπιασε με το σύστημα ντόπινγκ που -δυστυχώς γι' αυτήν και όλους- αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και άρα κάτι περισσότερο θα γνωρίζει από εμάς τους αδαείς και θα περιμέναμε να προσφέρει στην "αποκατάσταση της αλήθειας" κάτι περισσότερο από την παράθεση των αγωνιστικών συμμετοχών του Π. Δήμα. Εικάζουμε δε ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν είναι ουρανοκατέβατη στον χώρο θα γνωρίζει κάπως τα τότε πεπραγμένα των έσω. Ή όχι;

Ομολογούμε ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας. Όμως διαπιστώνουμε ότι τελικώς έχουν φροντίσει να γεμίσουν το ποτήρι όλοι εκείνοι που με τον έναν ή άλλον τρόπο συμμετείχαν επί δεκαετίες στο πολιτικό ντοπάρισμα των Ελλήνων και ξεφούσκωσαν πολιτικά όταν οι μέθοδοί τους αποκαλύφθηκαν και καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό.

Αν νομίζουν ότι η «Αυγή» θα σιωπήσει και θα «νομιμοποιήσει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η δε «Αυγή» θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς.

Εν κατακλείδι, μια παράκληση προς οποιονδήποτε θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα: Άκουσε τίποτε για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο; Γνωρίζει οι αθλητές ποιας χώρας έχουν τα περισσότερα κρούσματα ντόπινγκ και πώς το εξηγεί; Ποιες προπονητικές μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι «ανατολικοί» για τις επιτυχίες τους και ιδιαίτερα οι Ανατολικογερμανοί στην κολύμβηση; Τι απάντησε ο Σγουρός στις εκκλήσεις Ιακώβου να εμφανιστεί και να πάρει θέση για την «ντριμ τιμ» της άρσης βαρών; Γνωρίζει κάτι για τη «φαρμακαποθήκη» Τζέκου;

Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 11:17 24/08/2016

  Πεινάνε στα σχολεία;
  Αποκλείεται θα το έγραφαν οι εφημερίδες
  12/03/2013

  FacebookTwitterNewsletter
  Παρατήρηση: Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα

  Απάντηση 1 «Kάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας». Ανακοίνωση υπουργείου Παιδείας 13/10/2011
  Απάντηση 2«Τα κλισέ και ο πληθωρισμός της συγκίνησης, που έχει γίνει σταθερά του αριστερού λόγου, δεν βοηθούν».

  Πάσχος Μανδραβέλης Καθημερινή 16/10/2011 –Αναζητώντας την πείνα …

  Ακολουθεί η επιστολή διευθύντρια του ΔΣ Γόμφων για τον υποσιτισμό μαθητών

  «Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
  Η οικονομική πτώχευση και η κρίση της πατρίδας μας, έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις πόρτες όλων μας και έχει μπει μέσα στη ζωή μας άγρια, αδυσώπητη, στιβαρή, απάνθρωπη.
  Οι κυβερνώντες μας βλέπουν ως αριθμούς. Ως πηγή εσόδων μονάχα. Η αξιοπρέπεια , η δικαιοσύνη, η ισότητα, είναι ανύπαρκτες στο μυαλό και στις πράξεις τους.
  Επενδύουν μονάχα εκεί απ΄ όπου μπορούν να απορροφήσουν έσοδα και κέρδη. Εκεί όπου τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα.
  Γι΄ αυτούς λοιπόν, η εκπαίδευση δεν μετρά. Τα αποτελέσματά της είναι ποιοτικά. Δεν είναι ποσοτικά. Η εκπαίδευση δεν είναι στους στόχους τους.
  Εδώ και χρόνια οι μισθοί μας μειώνονται συνεχώς. Είμαστε η του φοροεισπρακτικού κράτους μας. Από την άλλη γίνεται συστηματική απαξίωση του έργου μας. Ζητούν την αξιολόγησή μας. Αδιαφορούν για τα σχολειά που κρυώνουν. Για τους μισθούς πείνας. Για τη συνεχή επιμόρφωσή μας. Για την ανυπαρξία ικανού κοινωνικού δικτύου που θα βοηθά στο δύσκολο έργο μας( ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κ.λπ.).
  Ναι, γνωρίζω πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα με τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Με την πληρωμή των φόρων.
  Εδώ και λίγες μέρες όμως ενημερώθηκα από φίλη Νηπιαγωγό για το οικογενειακό δράμα που παίχτηκε και παίζεται στην τάξη της, τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση.
  Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα.
  Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται. Πολλά ακόμη παιδάκια που φοιτούν σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, κυρίως του κέντρου των Τρικάλων, ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες.
  Φίλοι μου, ήρθε νομίζω η ώρα να αφήσουμε στην άκρη για λίγο τα δικά μας προβλήματα και να πιο προσεκτικά αυτές τις περιπτώσεις.
  Δεν είμαστε απλοί υπάλληλοι που κάνουμε τη γραφική δουλειά μας και κάπου εκεί τελειώνουμε.
  Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε άλλο πια.
  Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο πια.
  Είμαστε δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Θα επιτρέψουμε να καταστραφούν αυτά τα παιδιά; Θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέλλον της πατρίδας μας; Θα αδιαφορήσουμε;
  Προτείνω κάποιες δράσεις σ΄ αυτό το σημείο. Όμως θεωρώ ότι εδώ καθοριστικό και συντονιστικό ρόλο μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να παίξει ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών του νομού μας.
  Έτσι: 1). Να γίνει με απόλυτη εχεμύθεια και προσοχή μια πρώτη καταγραφή και διασταύρωση πληροφοριών για όλα τα παιδιά που κυριολεκτικά πεινούν, μετά από συνεργασία Διευθυντών – Συλλόγων Διδασκόντων.
  2). Οι Σύλλογοι Δασκάλων – Νηπιαγωγών να συλλέξουν αυτά τα στοιχεία και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών, η οποία να μπορεί να έρθει σε επαφή με διάφορους φορείς και οργανισμούς για τη συνεχή βοήθεια αυτών των παιδιών. Π.χ, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τους εμπορικούς συλλόγους, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, την Εκκλησία, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Νομαρχία, τους Δήμους, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.
  Ο καθένας μας μόνος του ΔΕΝ μπορεί να σηκώσει το βάρος της βοήθειας που χρειάζεται να δοθεί προς αυτούς τους συνανθρώπους μας.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως, οργανωμένα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πετυχημένο και αποτελεσματικό δίκτυο παροχής, φροντίδας και συναισθηματικής στήριξης αυτών των παιδιών.
  Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις και σκέψεις. Περιμένω όμως και τις δικές σας.
  ΠΟΛΛΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
  Με εκτίμηση
  Νικολαϊδου Αικατερίνη
  Διευθύντρια Σχολείου Γόμφων».

 2. NMan. 11:14 24/08/2016

  ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ
  Εάν τώρα όλα τα πιο πάνω σάς φαίνονται λιγάκι υπερβολικά, έχει ενδιαφέρον να δείτε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υποστηρικτικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης ανέλυαν τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων πριν ο κοινός αντιμνημονιακός αγώνας τούς φέρει στο ίδιο μετερίζι.
  Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2012, η «συριζαία» εφημερίδα «Αυγή», αναλύοντας το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έγραφε: «Είναι δύσκολο να μην οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα κράμα οικονομικού νεοφιλελευθερισμού (με την έννοια ότι ενισχύεται η εξουσία του κεφαλαίου έναντι της εργασίας) και ακροδεξιών πρακτικών, διανθισμένο με γερές δόσεις λαϊκισμού, διάχυτου σε κάθε πτυχή του προγράμματος. Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη».

 3. ΑΛΕΞΗ ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΕΓΩ ΣΕ ‘’ΕΜΑΘΑ’’??

  Πού πήγαν τα έξοδα του Δημοσίου

  • Τη νεοκαραμανλική πενταετία τα έξοδα του Δημοσίου έτυχαν κατακόρυφης αύξησης. Για μισθούς και συντάξεις αυξήθηκαν κατά 80% μέσα σε πέντε χρόνια!…!…!
  Δηλαδή περίπου 26,5 δις … Εξ’ αυτών τα 19 δις σε μισθούς και τα 7,5 σε συντάξεις !…! Εάν συνυπολογίσουμε την κατακόρυφη αύξηση των εξόδων για την Υγεία φτάνουμε στα 43 δις, όταν οι πρωτογενείς δαπάνες είναι 59 δις …..
  Σκεφτείτε ότι τα έσοδα του κράτους είναι περίπου 50 δις και αυτά προσπαθεί να αυξήσει το μνημόνιο με όλο τον ορυμαγδό μέτρων, φόρων και μειώσεων.
  • Αλήθεια πως σκέφτεται ο μέγας Αλέξης να μηδενίσει το έλλειμμα σε ένα χρόνο και να ‘’εξαφανίσει’’ το χρέος? Η βλακεία και το ψέμα δεν φορολογείται στην Ελλάδα γι’ αυτό και δίνεται απ’ τον Αλέξη πλουσιοπάροχα! Εκτός αν ‘’μιλήσει’’ ο πολιτικός Πάνος καμένος εντελώς

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.