ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από τους Μάντη και Καγιαλή

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστιοπλοΐα

Το πέμπτο της μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
gre

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κούρσα των 470 στην ιστιοπλοΐα.

Οι δύο ναυταθλητές μετά από μια συγκλονιστική μάχη κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο μετά το τέλος του medal race των 470, τερματίζοντας στην 10η θέση και φτάνοντας μια ανάσα από ασημένιο.

Είναι το 8ο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς και το ασημένιο οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν ανέβηκαν στην 9η θέση.

Η τελική κατάταξη

Η τελική κατάταξη:

1. Κροατία (Σίμε Φαντέλα/Ιγκόρ Μάρενιτς) 43 –Χρυσό

2. Αυστραλία (Μάθιου Μπέλτσερ/Γουίλ Ράιαν) 58 –Ασημένιο

3. ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής) 58 –Χάλκινο

4. ΗΠΑ 71

5. Μεγάλη Βρετανία 75

6. Σουηδία 79

7. Γαλλία 87

8. Αυστρία 87

Ένωσαν τις δυνάμεις τους στο 2008

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις του στα 470 τον Ιούνιο του 2008 και από τότε αποτελούν το μοναδικό πλήρωμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές ανά τον κόσμο.

Υπεύθυνος για τη σωστή προετοιμασία των δύο ιστιοπλόων είναι ο προπονητής τους Γεράσιμος Ωρολογάς. Μάντης και Καγιαλής άνοιξαν... πανιά για Ρίο από την πρώτη θέση της ελληνικής κατάταξης και έχοντας στις αποσκευές τους το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 του 2014. Πρόκειται για δύο αθλητές που δεν είχαν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πριν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο. Ωστόσο, μετά την εξασφάλιση ενός μεταλλίου στα 470 φρόντισαν να καθηλώσουν τους Έλληνες στις οθόνες τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σημερινή medal race και να μάθουν την απόχρωση του μεταλλίου, η οποία τελικά ήταν χάλκινη.

Το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο πρόσθεσε το πέμπτο μετάλλιο στην τροπαιοθήκη της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, είχε την εξής διαδρομή μέχρι την medal race και την «αναρρίχηση» τους στο τρίτο σκαλί του βάθρου (σ.σ. «έσβησαν» την 13η θέση της 5ης ιστιοδρομίας):

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.