ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσίευμα των New York Times

Χίλαρι Κλίντον: Πρώην υπουργός Εξωτερικών με συμβούλευσε να έχω και ένα προσωπικό e-mail

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στους ομοσπονδιακούς ερευνητές ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ της είχε εισηγηθεί να χρησιμοποιεί έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης η εφημερίδα New York Times.
hilary

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πληροφορία προέρχεται από σημειώσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI), που δόθηκαν στο Κογκρέσο την Τρίτη και οι οποίες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από συνέντευξη άνω των τριών ωρών που είχε η υπηρεσία με την κ. Κλίντον σχετικά με τη χρήση προσωπικού της e-mail για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Οι NYTimes αναφέρονται επίσης σε βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, στο οποίο περιγράφεται συνομιλία στη διάρκεια δείπνου όπου ο κ. Πάουελ είπε στην κ. Κλίντον να χρησιμοποιεί ένα δικό της e-mail, εκτός από περιπτώσεις όπου υπάρχουν απόρρητες πληροφορίες. Η εφημερίδα ανέφερε ακόμη ότι η κ. Κλίντον ρώτησε τον κ. Πάουελ, σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το 2009, σχετικά με τη χρήση e-mail που έκανε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Τζορτζ Γ. Μπους.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή. Εκπρόσωποι της κ. Κλίντον δεν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του κ. Πάουελ ανέφερε ότι δεν θυμάται τη συνομιλία στο δείπνο. Αντίθετα θυμάται ότι της περιέγραψε το σύστημα που χρησιμοποιούσε, όμως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν είπε ότι εισηγήθηκε στην κ. Κλίντον να κάνει το ίδιο.

«Έγραψε πράγματι στην πρώην υπουργό Κλίντον ένα σημείωμα μέσω e-mail στο οποίο περιέγραφε πώς χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό στο AOL για μη απόρρητα μηνύματα και πόσο πολύ βελτίωσε την επικοινωνία εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», αναφέρεται στη δήλωση. «Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κανένα ισοδύναμο σύστημα μέσα στο υπουργείο».

Ο κ. Πάουελ χρησιμοποίησε έναν ασφαλή υπολογιστή του υπουργείου για τη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Ο Κόλιν Πάουελ έχει πει ότι δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από το να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, καθώς το υπουργείο δεν είχε ένα πλήρως λειτουργικό δικό του σύστημα e-mail όταν ανέλαβε το 2001.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.