ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χταποδοκεφτέδες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

¼ κούπας ξύδι

1 κρεμμύδι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

φρεσκοκομμένο πιπέρι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε τα στόμα, τα μάτια, το στομάχι και το μελάνι. Αν πάρουμε κατεψυγμένο δεν χρειάζεται καθάρισμα. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 κούπα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μια ωρίτσα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Ένα δεκάλεπτο πριν το κατεβάζουμε από τη φωτιά το περιχύνουμε με ξύδι.

Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, τα οποία αναμειγνύουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, ελαιόλαδο, φρυγανιά, μπούκοβο και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τους χταποδοκεφτέδες ζεστούς με ουζάκι.

http://olivesandolive.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.