ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ

Δ.Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της Κομισιόν παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέροντας στην ενυπόγραφη δήλωσή του και την τέως ιδιότητά του ως εισαγγελέα.

«Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. Κρίμα», συνέχισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

 

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜan. 20:10 25/08/2016

    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ !

    «Το δέλεαρ του δεκασμού από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς…»

    «Υπό το αυτό ιστορικό πρέπει να θεωρηθεί ως προφανής η ύπαρξη ικανών ενδείξεων περί τελέσεως πράξεων δωροδοκίας (άρθρο 236 Π.Κ.),
    συνισταμένης στην διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών, εκ μέρους των εχόντων εγκληματική συμμετοχή στην επίμεμπτη συναλλαγή, σε τρίτους,
    ο κύκλος των οποίων εκ μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών μόνον προσδιοριζόμενος,
    αλλά και αναφερόμενος σε πολιτικούς χώρους συγκεκριμένους, δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει προδικαστικώς,
    στο παρόν στάδιο της προκείμενης έρευνας και στη βεβαίωση της ταυτότητος συγκεκριμένων προσώπων, ως αποδεκτών προϊόντων του εγκλήματος της δωροδοκίας.

    Εκ τούτου όμως δεν εξέλιπαν οι ενδείξεις περί υπάρξεως δωροληψίας (άρθρο 235 Π.Κ.),
    περί της οποίας βεβαιότης εκφράζεται εκ σαφών μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών
    κατευθυνομένων προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο,
    οι οποίες δεν αναιρούνται εκ της σιωπής των υπόπτων.
    Διότι, είναι χαρακτηριστικό, ότι η εν προκειμένω σιωπή των υπόπτων, είτε ερμηνευθεί ως πρόσκαιρη υπερασπιστική τακτική σκοπιμότητος, αρκουμένη προς το παρόν σε υπαινιγμούς και επιφυλάξεις,
    είτε θεωρηθεί ως ελπίδα αναμονής επιεικούς δικαστικής κρίσεως – άγνωστον εκ ποίων λόγων υπάρξασα – δεν είναι άρνηση των παρανόμων στοιχείων της επίμαχης συναλλαγής.
    Είναι – και τούτο μαρτυρείται εκ της προσεκτικής εκτιμήσεως των δοθεισών καταθέσεών τους – σιωπή πολυσήμαντη και αναμένουσα τον κατά την κρίση τους κατάλληλο χρόνο της προβολής επιχειρημάτων και αποκαλύψεων (είναι σαφής η περί τούτου δήλωση του Σοφοκλή ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗ στον δημοσιογράφο ΝΤΑΣΚΑ).
    Ετσι εξηγείται η σιωπή των υπόπτων στο στάδιο αυτό.
    Διότι, ο κύκλος της ερευνωμένης συμμετοχικής εγκληματικής δράσεως είναι ευρύς,
    αλλά και η επίμεμπτη περί αυτής γνώση βαρύνει πολλούς.
    Και είναι γεγονός, ότι η άνομη συναλλαγή του δεκασμού,
    το δέλεαρ του οποίου προσφέρεται αφειδώς από το αναιδές κεφάλαιο
    στους ευτελείς, εξηγεί και εκτρέφει τον κύκλο της εγκληματικής
    δραστηριότητος, της ανοχής των πολλών και της άνομης σιωπής».

    • ΦΟΒΕΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ!
      ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ και ο Αβραμόπουλος ΥΠΕΡ του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ…
      8/24/2016

      Το προβλημα με την ανακοινωση της Κομισιον ,επι το λαικοτερο , για το θεμα της ΕΛΣΤΑΤ προσλαμβανει και αλλες εσωτερικες πολιτικες προεκτασεις,διοτι ενας εκ των Επιτροπων ειναι ο Ελληνας Δημ.Αβραμοπουλος. Και δεν ειδα κανενα αστερισκο…

  2. ΚΑΙ ΟΜΩΣ , ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ «ΖΟΡΜΠΑ» ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!

    ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ:

    ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΄Η Ο ΦΑΥΛΟΣ ΤΟΤΕ… ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

    (….)12. Σε όλη τη διάρκεια των μεθοδεύσεων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων όλα γίνονται αστραπιαία. Αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών και δασικών εκτάσεων, εκτιμήσεις υπηρεσιών, επισπεύσεις διαδικασιών.

    13. Μέχρι και κούριερ επιστρατεύεται για να μεταφερθούν υπηρεσιακές αποφάσεις.Το μόνο που άργησε ήταν να βγει η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε το ελληνικό Δημόσιο.

    14. Ακόμη και όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ,η Επιτροπή Καταπολέμησης Μαύρου χρήματος έδωσε εντολή δέσμευσης 31 λογαριασμών σε 7 τράπεζες. Τα στοιχεία αυτά δεν μεταβιβάστηκαν με τον φάκελο των στοιχείων στη Βουλή.

    Οι υπουργοί συνομιλούν με μοναχούς, τους δέχονται στο Μαξίμου και κάποιοι απ αυτούς τυλίγονται με την Αγία Ζώνη για να γίνουν καλά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η θρησκοληψία γίνεται πολιτική και το προσευχητάρι μπερδεύεται με το μπλοκ επιταγών. Σκάνδαλο πάντως είναι.

    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
    ΓΙΑΤΙ «ΧΑΘΗΚΕ» ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ;

  3. ΝΜan. 19:57 25/08/2016

    Η προσφορά του Γιώργου Ζορμπά στο Λαό και το Έθνος είναι τεράστια.
    ====================================================
    (Πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης του ΜΑΥΡΟ-ΒΡΩΜΙΚΟΥ χρήματος)

    Όχι μόνο γιατί στάθηκε αταλάντευτος και ανιδιοτελής υπερασπιστής της δικαιοσύνης. Απέδειξε έμπρακτα ότι, στη σημερινή φάση, που χαρακτηρίζεται από καλπάζουσα κρίση αξιών και βασανιστική λειψυδρία οραμάτων, υπάρχουν άνθρωποι με όλη τις συνέπειες που δηλώνει ο όρος.
    Ότι, όσο κι αν πασχίζουν κάποιοι να μας πείσουν ότι ζούμε στη Ζούγκλα, δεν βρίσκονται μόνο θηρία γύρω μας, αλλά και άνθρωποι ως φορείς αξιών.
    Έτοιμοι να τις υπερασπιστούν και υποστούν τις συνέπειες. Άνθρωποι που μόνιμα μας δείχνουν ότι όσο κι αν κυλήσουμε στου ξεπεσμού τη σκάλα, πρέπει ακόμη και στο τελευταίο σκαλί να αγωνιζόμαστε για να βρούμε, όπως λέει ο Παλαμάς “τα φτερά τα προτεινά μας τα μεγάλα”.
    Οι άνθρωποι αυτοί, έστω και αν σπανίζουν, βρίσκονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, όλα τα φύλα και τις ηλικίες. Αποτελούν το κεφάλαιο των πτωχών, το πεφυλαγμένο δυναμικό της ελπίδας, ενός κόσμου πάντοτε έτοιμου για άλματα πάνω από τη μπόχα.
    Στην Ελλάδα έλαχε ο κλήρος να προηγείται. Σήμερα στην παρακμή, αύριο στον αγώνα για διέξοδο.
    Αξιότιμε κύριε Ζορμπά υποκλινόμεθα.

    Αγαπητέ Γιώργο:
    [[Ὡς χαρίεν ἔστ’ ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ: Πόσο χαριτωμένο πράγμα είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος! (Μένανδρος)]]
    Ν.Β

  4. Επικεφαλής Eurostat: Ετσι μας κοροΐδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Ελληνες με το χρέος Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013
    Εξαιρετικά αποκαλυπτικός εμφανίζεται ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που….
    έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας.ε

    Μιλώντας στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο κ. Ράντερμαχερ αναφέρεται αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η υπηρεσία του κατά τις διαδικασίες συλλογής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

    Ο Ράντερμαχερ είναι διευθυντής της Eurostat, από την 1η Αυγούστου 2008.

    Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του είναι τα εξής:

    Υπάρχει κάτι δύσκολο να καταλάβουμε: η έλλειψη φερεγγυότητας, των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας ήταν γνωστή από καιρό. Γιατί, το 2009, το πρόβλημα δεν είχε ακόμη επιλυθεί;

    Όπως φαντάζεστε, δεν είναι πρώτη φορά που μου απευθύνουν αυτό το ερώτημα. Η Ελλάδα είχε ήδη γνωρίσει σοβαρά προβλήματα με τα στατιστικά της στοιχεία το 2004 και το 2005. Η Επιτροπή είχε τότε προτείνει κάποια εργαλεία, για να λυθεί το πρόβλημα. Οι προτάσεις της έγιναν εν μέρει δεκτές. Δημιουργήσαμε ένα ‘κώδικα καλών πρακτικών’, επανεξετάσαμε τη νομοθεσία σχετικά με τις στατιστικές στο πλαίσιο της διαδικασίας για το υπερβολικό έλλειμμα. Αλλά ένα στοιχείο δεν έγινε δεκτό: το να δοθεί, στην Eurostat, η τελική εξουσιοδότηση να πάει σε ένα Κράτος-Μέλος της ΕΕ, σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος, ώστε να ελέγξει τα λογιστικά του βιβλία. Τα μεγάλα Κράτη κυρίως, δεν δέχτηκαν να δώσουν μία τέτοια εξουσία στην Επιτροπή. Εδώ βρίσκεται η βάση όλων των υπολοίπων.

    Δεν μπορούσατε να διεξάγετε έρευνα;

    Κάθε φορά που ζητούσαμε από τις Ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λαμβάναμε την επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστά. Δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αυτό το κενό στη νομοθεσία καλύφτηκε μόνο το 2010. Και θυμάμαι καλά ότι ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ είχε παραδεχτεί ότι ήταν μεγάλο λάθος το ότι δε είχε η Eurostat αυτή τη δυνατότητα από το 2005. Στην έκθεσή της, το 2010, η Επιτροπή εμφανίσθηκε πολύ αυστηρή. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είχε εσκεμμένα παραδώσει εσφαλμένα στοιχεία. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυτές οι εκφράσεις είναι ασυνήθιστες στο στόμα της Επιτροπής!

  5. Ήσουν εισαγγελέας τότε επί Greek Statistics κ.Παπαγγελόπουλε ;
    ή μηπως και επι εισαγγελέως Σανιδά συνυπηρετήασατε την θεμιδα .
    Περιεπγραψέ μας τις υπηρεσίες σου στην πιστή εφαρμογή των άρθρων του Συνταγματος μας. Με την ευκαιρία θυμάσαι να μας πεις το έκανε ενας πρωην εισαγγελέας που τον έλεγαν ΖΟΡΜΠΑ ;
    πες μας αν ήξερες κατι τη εποχή που ο Καραμανλής έκλεισε την Βουλή !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.