ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Εντελώς αβάσιμη φημολογία»

Δεν κλείνει το Twitter μέσα στο 2017 - Διαψεύδονται οι φήμες

Φημολογία που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο ότι πρόκειται να κλείσει μέσα στο 2017 διέψευσε το Twitter, χαρακτηρίζοντάς την ως εντελώς αβάσιμη.

«Δεν υπάρχει ψήγμα αλήθειας στους ισχυρισμούς αυτούς» τόνισε εκπρόσωπος του Twitter σε απάντησή του μέσω email σε σχετικό ερώτημα που υπεβλήθη από το Reuters.

Ο θόρυβος στα social media άρχισε υπό το hashtag #SaveTwitter νωρίς την Πέμπτη, με πάνω από 100.000 tweets να το φέρουν μέχρι το απόγευμα.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πώς ξεκίνησε ακριβώς, αν και σύμφωνα με κάποια tweets προέκυψε από κάποιον χρήστη του Twitter ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για online παρενόχληση και την αναποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από το Twitter.

Σημειώνεται πως το Twitter έχει δεχτεί επικρίσεις ότι δεν κάνει αρκετά για να ελέγξει τις κακές και ανάρμοστες συμπεριφορές στην πλατφόρμα του, και δυσκολεύεται γενικά να επιτύχει ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας έκφρασης και του μπλοκαρίσματος ρητορικής μίσους κλπ.

Επίσης, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει προκαλέσει ανησυχίες όσον αφορά στην οικονομική βιωσιμότητά του, καθώς η ανάπτυξη της βάσης των χρηστών του δείχνει να έχει βαλτώσει, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε τη χαμηλότερη ανάπτυξη εσόδων του από το 2013 (έτος κατά το οποιο μπήκε στο χρηματιστήριο).

Η διοίκηση του Twitter αναζητά τρόπους να ενισχύσει την ανάπτυξη της βάσης των χρηστών του και να προσελκύσει διαφημιστές, τη στιγμή που ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Instagram και το Snapchat επελαύνουν δυναμικά.

Η επιδίωξη αυτή ήταν και ο λόγος της επιστροφής του Τζακ Ντόρσεϊ, συνιδρυτή του Twitter, στην εταιρεία στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έναν χρόνο πριν, ωστόσο τα σχέδιά του μέχρι τώρα δεν φαίνονται να έχουν αποδώσει καρπούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.