ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία!

Βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκ μέρους της να ελέγξει τα πάντα στην ελληνική Δημοκρατία, είτε πρόκειται για την οικονομία και τον τρόπο λειτουργίας της, είτε για τις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, είτε ακόμα ακόμα για δημοσιογράφους που διαφωνούν και εξ αυτού του λόγου στοχοποιούνται.
ds

Ειδικά για την Οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ιδίως μετά από ένα εξάμηνο που χρέωσε την χώρα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ και την οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο αχρείαστο στο οποίο πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει με αυξήσεις στον καφέ, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, όπως προέβλεψε, ενώ παράλληλα παραμένει ο ΕΝΦΙΑ.

«Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι ένα εθνικό σχέδιο το οποίο θα ενώσει δυνάμεις και θα πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει μια κυβέρνηση, η οποία επιδίδεται μόνο στο να χορεύει τσάμικα και να ψέλνει. Απαιτείται να ασκεί πολιτική για να βγούμε επιτέλους από αυτήν την κρίση, χωρίς περαιτέρω ψέματα, λαϊκισμούς και μαγικές λύσεις», είπε ο ίδιος, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να στήνει ‘σόου’ έξω από τη Βουλή, αλλά να φέρει όλα τα μεγάλα θέματα μέσα στη Βουλή, να ακούει τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων και να καταστρώσουν από κοινού πλέον το σχέδιο που έχει ανάγκη η χώρα.

Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει στην άκρη όσα χώριζαν τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου όλα τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως δε, τα ‘χιλιάδες ψέματα’ που είπε προεκλογικά. «Ας τα αφήσουν στην άκρη, αν θέλουν η Ελλάδα να έχει μια πιθανότητα. Αν δεν θέλουν, ας αφήσουν την εξουσία την οποία τόσο πολύ αγαπούν για να βρούμε μια άλλη λύση», είπε στον Σκάι ο κ.Χρηστίδης.

Σε εντονότερους ακόμα τόνους, για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που «δεν πιστεύει στη Δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου», μίλησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας εν είδει παραδείγματος ότι αντιμετωπίζει την κριτική ή τη διαφωνία ως εχθρική πράξη.

Παρά το γεγονός όμως ότι «έχει αρχίσει να χάνει συμμάχους», όπως παρατήρησε (Αθήνα 9,84), ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν προέβλεψε εκλογές. «Είναι βέβαιο πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν είναι έτοιμοι να την αποχωριστούν», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.