ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ηγετική ομάδα»

Δεν θέλει τον Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών ο δήμαρχος Λονδίνου

Υπέρ της ανατικατάστασης του ηγέτη των Εργατικών τάχθηκε ο δήμαρχος του Λονδίνου, κρίνοντας ότι η αδυναμία του Τζέρεμι Κόρμπιν να προσελκύσει την υποστήριξη των Βρετανών στην παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. έδειξε ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

«Ο Τζέρεμι ήδη απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια αποτελεσματική (ηγετική) ομάδα και δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του βρετανικού λαού», ανέφερε ο Σαντίκ Καν σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer. «Φοβάμαι ότι απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», πρόσθεσε.

Στο Εργατικό Κόμμα επικρατεί αναταραχή μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία και ο Κόρμπιν, βετεράνος αριστερός βουλευτής, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Όουεν Σμιθ σε μια μάχη για την ηγεσία του κόμματος.

«Γνωρίζω από τη δική μου εκλογή όταν ήλθα αντιμέτωπος με μια ρυπαρή και διχαστική εκστρατεία των Τόρις ότι αν είμαστε δυνατοί και αρκετά σαφείς στις θέσεις μας, το μήνυμά μας θα φθάσει στους πολίτες. Αυτή είναι μια δοκιμασία στην οποία ο Τζέρεμι απέτυχε τελείως στο δημοψήφισμα για την Ε.Ε.. Γιατί να είναι διαφορετικά τα πράγματα στις γενικές εκλογές;», διερωτήθηκε ο Καν.

Ο Κόρμπιν απορρίπτει τις κατηγορίες των επικριτών του ότι δεν έκανε μια δυνατή εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.. Θεωρείται πάντως φαβορί, κυρίως λόγω της υποστήριξης της οποίας χαίρει στις τάξεις των απλών μελών των Εργατικών, παρά το γεγονός ότι τον Σμιθ υποστηρίζουν οι περισσότεροι κοινοβουλευτικοί του κόμματος.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αναμένεται να γίνει γνωστό την 24η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.