ΚΟΣΜΟΣ

Κατά το 2016

Δεν ξεπερνούν τις 300.000 οι αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία

Κάτω από 300.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων αναμένει για το 2016 η Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAFM), Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag».
prosfyges-germania

Όσον αφορά τις αφίξεις του 2015, ο Βάιζε διευκρίνισε ότι τελικώς, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών είναι μικρότερος από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς αρκετοί καταγράφηκαν διπλά και τριπλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επίσημα στοιχεία θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. «Το σίγουρο είναι ότι δεχθήκαμε λιγότερο από 1 εκατ. άτομα» επανέλαβε.

Ο επικεφαλής της BAFM εξέφρασε παράλληλα, την άποψη ότι για την ενσωμάτωση και ένταξη των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα και αρκετός χρόνος, παρά το γεγονός ότι το 70% των αφιχθέντων είναι ικανό να εργαστεί άμεσα.

Άλλωστε, το 10% διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου, ενώ το 40% παρότι δεν είναι κάτοχος επίσημου τίτλου σπουδών, διαθέτει πρακτική εργασιακή εμπειρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.