ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος

Δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου!

Με εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, το ΚΕΦΟΜΕΠ δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου.
alafouzos

Η δέσμευση προέκυψε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που αφορά τα 65 CD με στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι  πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012 σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία .

Ο κ. Αλαφούζος, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ. Το ΚΕΦΟΜΕΠ έστειλε εντολή δέσμευσης σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου:

Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 20:49 10/08/2016

    Καθαρά εκδικητική πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.Ή λεξη επιχειρηματίας ώς γνωστό διώκεται με κάθε τρόπο από την κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου λές και πρόκειται για έμπορο ναρκωτικών.Ο ΣΚΑΙ και ο ιδιοκτήτης του κύριος Αλαφούζος δεν έγλειψαν τους λακέδες της κυβέρνησης και τώρα αυτοί τον εκδικούνται.Ή δίωξη αυτή έχει να κάνει και με τις τηλεοπτικές άδειες του φασίστα Παπά.Έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη χούντα αριστερών, λαικιστών.Οι εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκης, Παπαδημούλης, Λαζόπουλος, Φλαμπουράρης, όλοι στο αφορολόγητο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.