Neo

Διαφορά... ήθους

Μπορεί ο ξυλοδαρμός του Άκη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή Κορυδαλλού να διαψεύδεται, η «είδηση» όμως έγινε αφορμή για να αναδειχθεί η διαφορά ήθους μεταξύ αυτών που δημιούργησαν τις συνθήκες για να εκλείψουν πρακτικές σαν κι αυτές που οδήγησαν τον πρώην υπουργό στη φυλακή και εκείνων που χάρηκαν με τον ‘ξυλοδαρμό’ του από γνωστό βαρυποινίτη.
petalotis

«Στον Τσοχατζόπουλο, όπως και σε πολλούς άλλους , ασκήθηκε δίωξη με βάση το νομικό και θεσμικό οπλοστάσιο που δημιουργήσαμε απο το 2009 μέχρι το 2012», θυμίζει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής,τονίζοντας ότι το έκαναν γιατί πίστεψαν στις μεγάλες αλλαγές που έπρεπε ναβάλουν τέλος στην ατιμωρησία του βρώμικου χρήματος από τη συνδιαλλαγή και τονπλουτισμό πολιτικών, στην ανάγκη η χώρα να μην ταλαιπωρηθεί από άλλα ‘Βατοπέδια’,από εισαγγελικές απαλλαγές που μετέτρεπαν τις κεντρικές μεθοδεύσεις σε πράξεις ‘παραπλανηθέντωνυπουργών’ και απώλεια τεράστιας κρατικής περιουσίας, όπως λέει, στο ότι το γαϊτανάκι των τεράστιων εξοπλισμών με τιςμίζες σε διάφορα επίπεδα έπρεπε να εκλείψει επιτέλους αφού αφαιρούντανδισεκατομμύρια από κοινωνικές δαπάνες κ.ο.κ.

Ο κ.Πεταλωτήςθυμίζει τις αποφάσεις που έφεραν για εξοπλιστικά μόνο με έγκριση και έλεγχο απότη Βουλή, τη δημιουργία του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα δίνοντάς τουμεγάλες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις έρευνας βρώμικου χρήματος και το άνοιγμαδια νόμου τραπεζικών λογαριασμών που μέχρι τότε απαγορευόταν.

«Ο Τσοχατζόπουλος με τα εργαλεία που εφοδιασαμε τιςδιωκτικές και εισαγγελικές Αρχές προέκυψε με βάση δικαστική απόφαση οτι τέλεσετις συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Και στο προσωπικό τουημερολόγιο , με χειρόγραφη σημείωσή του , που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ , αναφέρει"ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ο ΔΙΩΚΤΗΣ ΜΟΥ"... Προφανώς γατί δεν μπορούσε να αντιληφθείοτι άλλαζε επιτέλους η δια των νόμων και μεθοδεύσεων προστασία που παρεχόταντόσα χρόνια σε διεφθαρμένους πολιτικούς και προφανώς το έφερε βαρέως», γράφει,ξεκαθαρίζοντας πάντως πως στην πραγματικότητα καμία προσωποποιημένη δίωξη δενμεθοδεύτηκε. Αντίθετα, σταμάτησε συνειδητά η ιδιότυπη "ομερτά" που δημιουργούσεπροσδοκία συγκάλυψης .

«Σήμερα , μετά απο περιπέτειες χρόνων , η πρόκλησησωματικών βλαβών εις βάρος του , σε εναν κρατούμενο και δη υπερήλικα απο"γνωστό " συγκρατούμενο , ανεξάρτητα απο τις συνθήκες , ενώπιονμάλιστα σωφρονιστικών υπαλλήλων και συνηγόρου (πώς μπορεί άραγε ... να βρισκότανστον ίδιο χώρο εκτός επισκεπτηρίου , σύμφωνα με δημοσιεύματα ) αποτελεί πράξηβαρβαρότητας και ακύρωσης καθε έννοιας δικαίου», γράφει, καταγγέλλοντας τογεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς "κριτές " να ρητορεύουν μεμίσος και να ανάγουν το κάθε "λουλούδι " σε ήρωα για τις σωματικέςβλάβες εις βάρος του οποιοδήποτε κρατούμενου , για οποιαδήποτε αιτία», γράφει,εκφράζοντας την ευχή το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει εξηγήσεις…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. alex 0:49 05/08/2016

  Κύριε Πεταλωτή δε θα διαφωνήσω σε τίποτα απ’όσα λέτε. Απλά έχω πάντα την απορία: αυτά τα εργαλεία με τα οποία εφοδιάσατε τη δικαιοσύνη, μόνο το μαύρο χρήμα του Τσοχατζόπουλου έπιασαν? Οι υπουργοί του Καραμανλή ήταν οκ?

 2. Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής από την σκοπιά του ανθρώπου που υποστήριξε, ή δημιούργησε τις μοναδικές προοδευτικές αλλαγές στο σύστημα μας ύστερα από 40 σχεδον χρονια, την περίοδο 2009-2011 ,
  μας ανοίγει τώρα τα χαρτιά του και τα ματια μας για την υποκρισία και την κακόβουλη, άστοχη και καταστρεπτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , σε παρα πολλα θέματα.
  Κάνει το ίδιο και για τις αχαρακτήριστες και το ιδιο βλαφτηκές αντιδράσεις της σημερινής αντιπολίτευσης που δεν έχουν ηθικό έρεισμα τις περισσότερες φορές, αλλα απλές βλέψεις προς την εξουσία.
  Το » Φύγετε σεις γι να ´ρθουμε μείς » δεν πείθει την κοινωνία όμως !
  Το ρεζίλεψεν ήδη η ομάδα του Τσίπρα .
  Και ενώ κανείς τους δεν συνεχίζει στις ριζικές αλλαγές προς όφελος της Κοινωνίας, της Δημοκρατίας και του υγειούς Πολιτικοηθικού κλίματος για την πατρίδα μας, εξακολουθεί ο αγώνας μεταξύ των κομμάτων για την περισυλλογή καθισμάτων καταστρέφοντας οτι καλό έγινε πριν σε εκείνη την περίοδο . …
  Έχοντας παραδίπλα τους οκαθένας τους και τα δικά τους » καθίκια «, για παν ενδεχόμενο !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.