ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση στη BILD

Διαψεύδει ο Μουζάλας τα περί plan B για το προσφυγικό

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την απόδοση των λεγομένων του όπως αυτή έγινε από την εφημερίδα BILD, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ζητά εναλλακτικό σχέδιο από την ΕΕ στην περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία ακυρώσει μονομερώς τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του επισυνάπτει την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα, όπως αυτή εστάλη στη γερμανική εφημερίδα, βάσει της οποίας δεν ζητεί plan B:

«Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, μια συμφωνία η οποία εξαρτάται από την υποστήριξη της Ευρώπης στο ένα σκέλος και την υποχρέωση της Τουρκίας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο άλλο.

Μέχρι στιγμής η συμφωνία τηρείται. Έχουμε μια ροή προσφύγων η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει ένδειξη μη τήρησης της συμφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στα νησιά, κάποιες μέρες είναι μηδενικές, κάποιες μέρες είναι κοντά στους 100. Είναι ένας αριθμός ανθρώπων στον οποίον έχουμε έτσι κι αλλιώς στραμμένο το ενδιαφέρον μας. Ενδεικτικά όμως σας λέω ότι το ποσοστό των ανθρώπων σε σχέση με πέρσι τέτοια περίοδο είναι μειωμένος κατά 95-97%. Βεβαίως παρακολουθούμε, βεβαίως ανησυχούμε, όμως μέχρι στιγμής, επαναλαμβάνω, ο αριθμός των ανθρώπων που προσεγγίζουν τα νησιά μας δεν αποτελεί ένδειξη μη τήρησης των συμφωνηθέντων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. Το προσφυγικό, όπως έχει αποδεχθεί η Ε.Ε. με τον πιο επίσημο τρόπο, καθ’ όλη αυτή την περίοδο, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης.

Μέχρι τώρα έχει υπάρξει οικονομική στήριξη προς την χώρα μας, έχει υπάρξει στήριξη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όμως η καίρια απάντηση είναι η κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατ’ αναλογία. Δεν γίνεται όλο το προσφυγικό βάρος να το επωμίζονται τρεις-τέσσερις χώρες και οι υπόλοιπες να ασκούν κριτική τι κάναμε σωστά και τι όχι, με τα σύνορα τους κλειστά και χωρίς να υποδέχονται κανέναν πρόσφυγα από όσους τους αναλογούν. Πλέον όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει και όλοι ξέρουμε τις προτεινόμενες λύσεις. Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι. Είναι άνθρωποι οι οποίοι φεύγουν από την χώρα τους γιατί βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Να τερματιστεί ο πόλεμος είναι το βασικό ζητούμενο. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξουμε τις χώρες οι οποίες βρίσκονται κοντά σε αυτές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Πρέπει να συμβάλλουμε ώστε χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και άλλες γειτονικές να μπορούν να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα εδάφη τους με βάση την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα στους πρόσφυγες από την Τουρκία να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. βάσει των κριτηρίων, πληθυσμιακών και άλλων. Το ίδιο να συμβεί κι από την Ελλάδα ώστε να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. κατ’ αναλογία».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 19:07 03/08/2016

    Ή κουνίστρα υπουργός Λαθρομεταναστών λέει συνεχώς μπούρδες.Λέει ψέματα για τον αριθμό των παράνομων ισλαμιστών που είναι εκατοντάδες χιλιάδες.Μιλάει για PLAN B όπως μίλαγε ο επίσης κουνιστός Βαρουφάκης για την Ελληνική οικονομική κρίση πέρυσι.
    Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι οι λαθροισλαμιστές θα ξεσηκωθούν και τα ανδρείκελα Μουζάλας, Τσίπρας, Καμμένος, όπως και η πατσαβούρα Τασία και το μπάζο η μπαλότσα η Κατριβάνου θα δραπετεύσουν με το πρώτο αεροπλάνο οι προδότες, τα γουρούνια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.