ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στη Bild

Δήμαρχος Βερολίνου: H Τουρκία προσπάθησε να μας επηρεάσει κατά του Γκιουλέν

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Βερολίνου αποκάλυψε στην εφημερίδα Bild ότι Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος τον προσέγγισε για να με ρωτήσει αν θα είναι διατεθειμένος να αντιπαρατεθεί κριτικά στο κίνημα του Γκιουλέν και να υποστηρίξει αν χρειαστεί μέτρα εναντίον του. Όπως διευκρίνισε, η προσέγγιση του Τούρκου αξιωματούχου αφορούσε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κινήματος.
muller

Ο Μίχαελ Μίλερ ωστόσο απέρριψε την πρόταση και «κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι τουρκικές διαμάχες δεν μπορούν να διεξαχθούν σε γερμανικό έδαφος». Εάν το κίνημα Γκιουλέν τηρεί τους κανόνες δεν υπάρχει λόγος να λάβουμε μέτρα εναντίον του, είπε στην εφημερίδα και τόνισε με έμφαση: «Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις από τον κύριο Ερντογάν σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο πράσινος δήμαρχος της Βάδης Βιτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν έχει επίσης καταγγείλει στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ο Τούρκος πρόξενος της Στουτγάρδης προσπάθησε να επηρεάσει την τοπική κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από τους πράσινους και τους χριστιανοδημοκράτες. Με επιστολή του ζήτησε να γίνει έλεγχος σε ενώσεις, ιδρύματα και σχολεία, τα οποία κατά τη γνώμη της τουρκικής κυβέρνησης λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του κινήματος Γκιουλέν. Ο Κρέτσμαν όμως απέρριψε το αίτημα, όπως και ο Μίλερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.