ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε Σουηδή υπουργός και τι απάντησε ο Τσαβούσογλου

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Σουηδίας λόγω ανάρτησης στο twitter

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας προκάλεσε ένα tweet της σκανδιναβής ΥΠΕΞ Μάργκοτ Γουόλστρομ για το όριο ενηλικίωσης.

Η Σουηδή ΥΠΕΞ τουιτάρισε το εξής: «Η απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει το σεξ σε παιδιά 15 ετών πρέπει να ανακληθεί. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη προστασία, όχι λιγότερη, απέναντι σε βία και σεξουαλική κατάχρηση».

Αναφερόταν έτσι σε απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να κατέβει το όριο ενηλικίωσης από τα 18 στα 15 έτη, απόφαση την οποία, το τουρκικό κοινοβούλιο πρέπει σε έξι μήνες, να αποφασίσει αν θα την μετατρέψει ή όχι σε νόμο του κράτους.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για απαρέδεκτη κίνηση που στηρίζεται σε ψευδείς πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη στην Άγκυρα και του υπέβαλε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως το όριο της ενηλικίωσης παραμένει στα 18.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ, σχολίασε επίσης: «Δεν υπάρχει τέτοιο ηλίθιο πράγμα για την Τουρκία και παρακαλούμε να εξετάζετε πιο σοβαρά τα γεγονότα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.